Vuoden urheiluteko -palkinnot Ahokaiselle, Mannille, Tolppaselle ja Syväjärvelle

VAU jakoi Suomen Urheilugaalassa neljä erityismainintaa vuoden vammaisurheiluteoista. Palkitut henkilöt ovat menestyneet urheilun kentillä, mutta samalla saavuttaneet jotain muuta merkityksellistä. Vuoden urheiluteko -palkinnot saivat salibandynpelaaja Janne Ahokainen, ratakelaaja Henry Manni, judoka Päivi Tolppanen ja elinsiirtourheilija Tomi Syväjärvi.

Janne Ahokainen

Toimi Suomen kultaa voittaneen salibandyjoukkueen kapteenina Special Olympics Talvimaailmankisoissa Etelä-Korean Pyeongchangissa. Vantaalaista Itä-Hakkilan Kilpaa edustava Ahokainen toimii myös ALPs-urheilijana edustaen muita kehitysvammaisia urheilijoita Suomen Special Olympics -toiminnassa. Arkielämässään hän työskentelee Päiväkummun koululla.

Henry Manni

Saavutti kesällä 2013 ensimmäisen aikuisten sarjan arvokilpailumitalinsa pyörätuolikelauksessa voittaessaan MM-pronssia 200 metrillä Lyonissa. Nuorten maailmankisoista hän palasi kotiin viiden kultamitalin kanssa. Manni janoaa voittoja, mutta on halunnut panostaa myös opiskeluun. Hän valmistui juuri liikuntaneuvojaksi Pajulahden urheiluopistosta.

Päivi Tolppanen

Ensimmäinen suomalainen pelaaja, joka on valittu maalipallon Hall of Fameen. Saavutti maalipalloilijana kolme EM-kultaa ja yhden MM-kullan. Hienoista saavutuksista huolimatta vaihtoi maalipallon judoon, jossa on voittanut jo kaksi EM-pronssia, vuosina 2011 ja 2013. Fysioterapia-alan yrittäjä, joka on sovittanut onnistuneesti yhteen urheilun ja työelämän.

Tomi Syväjärvi

Sai maksansiirron neljän kuukauden ikäisenä. Nyt 24-vuotiaana hän harjoittelee ja urheilee säännöllisesti ja tavoitteellisesti. Isojoen monitaiturin vahvimmat lajit ovat keihäänheitto, sulkapallo ja petanque. Vuoden 2013 elinsiirron saaneiden maailmankisoista Etelä-Afrikan Durbanista Syväjärvi palasi kotimaahan kulta- ja hopeamitalit kaulassaan.