Junior Games -syyskisat Jyväskylässä 29.11.

Junior Games -syyskisat Hipposhallissa

Lasten ja nuorten Junior Games -syyskisat järjestetään keskiviikkona 29. marraskuuta 2017 Jyväskylän Hipposhallissa. Junior Games -kisat on suunnattu kaikille vammaisille ja erityistä tukea tarvitseville sekä elinsiirron saaneille lapsille ja nuorille.

Syyskisoihin on viime vuosina osallistunut noin 350 kilpailijaa, mikä tekee kisoista selvästi suurimmat lasten ja nuorten vammaisurheilukilpailut Suomessa.

Kisoihin voivat osallistua niin yksittäiset kilpailijat kuin koulujen joukkueet. Lajeina kisoissa ovat yleisurheilun kolmiottelu, sokkopingis ja sukkulaviesti. Kolmiottelu etenee non stop -periaatteella, eli lajeja voi suorittaa omaan tahtiin ja missä järjestyksessä haluaa. Sokkopingiksessä ja sukkulaviestissä on erillinen aikataulu.

Junior Games -kisoja on järjestetty 1980-luvulta saakka, ja kisat ovat toimineet ensikosketuksena kilpailemiseen tuhansille vammaisille ja nuorille, aina paralympiavoittaja Leo-Pekka Tähdestä lähtien.

Kisat toteutetaan matalan kynnyksen periaatteella, jotta osallistuminen olisi mahdollisimman helppoa. Yleisurheilun kolmiottelussa on mukana perinteisiä yleisurheilulajeja, kuten juoksu, kuulantyöntö ja pituushyppy, mutta myös lajisovelluksia, kuten slalomrata ja tarkkuuspallonheitto. Sovellusten ansiosta vaikeavammaisemmillekin lapsille löytyy sopivia lajeja.

Osallistujat voivat myös valita osallistuvatko kilpa- vai harrastesarjaan, joten vähemmän kilpailuhenkisillekin on luvassa urheilun iloja. Kaikki harrastesarjan osallistujat saavat osallistumismitalin. Kilpasarjojen kolmelle parhaalle luokittain jaetaan Junior Games -mitalit. Sukkulaviestin voittajajoukkueet saavat pokaalit. Erikoispalkintona jaetaan Paras kannustus -kilpailun kiertopalkinto.

Sarjat

  • Alle 12-vuotiaat (2006 ja sitä myöhemmin syntyneet)
  • 12–15-vuotiaat (2002–2005 syntyneet)
  • 16–19-vuotiaat (1998–2001 syntyneet)

Tarkemmat tiedot kisoista, sen lajeista, sarjoista, luokittelusta ja muista käytänteistä löydät sivun alalaidassa olevista liitteistä.

Ilmoittautumiset 12.11. mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella: https://www.webropolsurveys.com/S/668227DC15D415D4.par

Sukkulaviestiin ilmoitetaan joukkueet erillisellä ilmoittautumislomakkeella: https://www.webropolsurveys.com/S/7A9074ED1C29C8FE.par

Lisätiedot: VAU, Nina Peltonen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 050 400 1532