Sovelletun judon päävalmentajuus vaihtuu

Sovelletun judon päävalmentajan tehtäviin on valittu Eija Ihalainen Lappeenrannan Kamizasta ja Hanna Kokkonen Tikkurilan Judokoista. He jakavat tehtäväkentän niin, että Hanna keskittyy enemmän tatamityöskentelyyn ja Eija päävalmentajan muihin tehtäviin.

Päävalmentajavaihdoksesta päätettiin tammikuussa Pajulahti Games-tapahtuman yhteydessä, kun vuodesta 2010 lähtien päävalmentajana toiminut Lahden Judoseuran Ilkka Valtasaari halusi luopua tehtävästä ja keskittyä enemmän sovelletun judon ohjaamiseen ja kehittämiseen seuratasolla.

Ilkka Valtasaari
Ilkka Valtasaari jättäytyy sivuun sovelletun judon päävalmentajan tehtävistä.
Kuva: Nina Jakonen


Valtasaaren mukaan neljän vuoden päävalmentaja-aika on antanut paljon ja vahvistanut käsitystä, että judo on monipuolinen liikuntamuoto ja kilpaurheilulaji, joka taipuu sujuvasti myös vammaisurheilijoiden käyttöön.

Sovellettu judo kuuluu näkövammaisten judon ohella kiinteänä osana Judoliiton toimintaan. Sovellettua judoa arvostetaan Judoliitossa ja parhaana osoituksena tästä on se, että sovelletun judon SM-kisat käydään saman aikaan ja saman katsomon edessä kuin vammattomien SM-kisatkin.

Suomalaisjudokoita osallistuu syyskuussa Belgian Antwerpenissa järjestettäviin Special Olympics Euroopan Kesäkisoihin.

Lähde: www.judoliitto.fi