Liikuntamaa liikuttaa jälleen

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry isännöi Liikuntamaa-messutapahtumaa joka toinen syksy Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa Apuväline-messujen yhteydessä. Liikuntamaa järjestetään yhdeksättä kertaa, ja ajankohta tänä vuonna on 9.–11.11.

Tarjolla on Messukeskuksen E-hallin täydeltä vammaisurheilun ja -liikunnan kokeilumahdollisuuksia ja tietoutta. Kolme messupäivää ja yli 30 toimintapistettä. Liikuntamaassa täyttyvät varmasti terveysliikunnan suositukset eli 30 minuuttia liikuntaa päivässä. Pääset kokeilemaan erilaisia lajeja, joihin et ehkä tutustuisi tai kokeilisi niitä muuten. Erilaiset välineet tulevat tutuksi ja niitäkin pääset testaamaan. Liikkujan paratiisi, jossa kaikki aktiviteetit ovat saman katon alla.

Lavaohjelmasta voi nauttia vaikkapa hengähdys- tai juomatauon aikana. Opas- ja avustajakoirat ovat ottaneet yleisönsä aina. Ne ovat yksi suosituimmista lavaohjelmista. Lavalla nähdään ja kuullaan asiaa näkövammaisen opastamisesta, pyörätuolitanssia, kokeillaan Sherborne-harjoitusohjelmaa sekä pelataan ja kisaillaan eri lajien haasteotteluissa. Saat messureissulla niin kuntoilun kuin tietopuolenkin samalla kertaa. Lisäksi toisessa hallissa on Apuvälinemessut ja kolmannessa hallissa pelataan pyörätuolibiljardin MM-kisat, joissa taidokkaita lyöntejä voi vain ihailla. Biljardia pääset kokeilemaan myös itse Liikuntamaan puolella.

Älä jätä Liikuntamaata väliin! Tervetulleita ovat kaikki niin katsojat kuin liikkujatkin. Lähde perheen, yhdistyksen, kaveriporukan tai työkaverin kanssa liikkeelle. Messujärjestäjän toimesta Tampereen rautatieasemalta kulkee messuhallille maksuton bussi puolentunnin välein. Helposti perille – kokemaan uutta, vahvistamaan vanhaa ja tapaamaan tuttuja!

Lisätiedot Liikuntamaan toimintapisteistä ja lavaohjelmasta www.vammaisurheilu.fi/ajankohtaista/liikuntamaa

Bussiaikataulut ja muuta infoa www.apuvaline.info