Kiinnostaako ohjaajana toimiminen? Osallistu Nuori Toimija -koulutukseen ja ryhdy Nutoksi!

Nuori toimija -koulutus on suunnattu kaikille noin 13–19-vuotiaille urheilusta ja liikunnasta kiinnostuneille vammaisille ja pitkäaikaissairaille nuorille. Kahdessa lähijaksossa järjestettävässä koulutuksessa nuoret saavat edellytykset toimia esimerkiksi ohjaajina, avustajina tai toimitsijoina liikuntaleireillä, urheiluseurassa tai kilpailutapahtumissa. Lyhyesti ilmaistuna koulutuksen käyneistä tulee Nutoja.

Vuoden 2014 Nuto-koulutuksen ensimmäinen lähijakso järjestetään 25.–27. huhtikuuta Liikuntakeskus Pajulahdessa, Nastolassa. Toinen lähijakso järjestetään samassa paikassa 12.–14. syyskuuta ja näiden välissä koulutukseen valitut tekevät yksilöllisen välitehtävän, jossa toimitaan esimerkiksi apuohjaajana liikuntaleirillä tai urheiluseuran harjoituksissa.

Jokaisella Nutolla tulee olla tukihenkilö, joka toimii henkilökohtaisena tukijana koulutuksen aikana. Tukihenkilö voi osallistua koulutuksen lähijaksoille ilman kustannuksia. Jos tukihenkilöä ei löydy, auttavat kouluttajat tukihenkilön löytämisessä.

Nuto-koulutuksen käyneiden kokemuksia

”Vaikka vieläkin jännittäisi lähteä johonkin vetämään jumppaa, kerhoa tai puhumaan näkövammaisuudesta, on ainakin muutama vinkki takataskussa, joilla jännityksen saa hälvenemään.”
– Raisa Kuusela

”Koulutuksesta sai monipuolista kokemusta useista eri lajeista ja oppi myös ottamaan ohjauksessa huomioon eri vammaryhmiin kuuluvia henkilöitä. Aiemmin olin toiminut pelkästään liikuntavammaisten kanssa.”
– Eemeli Mattila

”Olen tyytyväinen, että tuli lähdettyä koulutukseen. Eiköhän ohjaamistilaisuuksia tule vastaan, ja nyt ainakin osaa katsoa ohjaajan toimintaa eri näkökulmasta, jos vaikka on itse leiriläisenä mukana.”
– Juha Luotonen

”Olen oppinut asiallisemmaksi, olemaan avoin ja rehti. Uskaltamaan olla näytillä ja näyttämään rohkeasti mitä itse osaa.”
– Tatu Kantonen

Hinnat

  1. lähijakso 25.–27.4.2014, 85 euroa.
  2. lähijakso 12.–14.9.2014, 85 euroa.

Hinnat sisältävät täysihoidon, ohjelman, materiaalin ja opetuksen. Matkakustannukset osallistujat maksavat itse.

Hakemukset 9.3. mennessä alla olevalla sähköisellä hakulomakkeella osoitteessa. Koulutukseen valituille ilmoitetaan 15.3. mennessä valinnasta.

Lisätiedot

Järjestäjä

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry

Lisätiedot