Pyörätuolibiljardin MM-kilpailut Apuväline 2017 -messujen ja Liikuntamaan yhteydessä

Jouni Tähti

Samanaikaisesti Liikuntamaan ja Apuväline 2017 -messujen kanssa 9.–11. marraskuuta Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa pelataan myös pyörätuolibiljardin 9-pallon maailmanmestaruuskilpailut.

Kisojen ainoa suomalaispelaaja kaarinalainen Jouni Tähti on myös kisojen kenties suurin mestarisuosikki. Hän voitti keväällä jo 9-pallon Euroopan mestaruuden.

– Parhaat pelaajat tulevat Euroopasta, joten EM- ja MM-kisoissa on aika lailla samat pelaajat, Tähti sanoo.

Tähti, 49, tutustui biljardiin Ruskeasuon koulussa jo 8-vuotiaana ja on kiertänyt erilaisissa kisoissa 14-vuotiaasta lähtien. Arvokilpailu-ura alkoi vuonna 2002, jolloin Euroopan mestaruuksista pelattiin Tampere-talolla. Siitä lähtien Tähti on ollut arvokilpailumitaleilla joka vuosi.

Kolme vuotta sitten 9-pallon maailmanmestaruudesta pelattiin Tähden kotiseudulla Turussa. Tuolloin Tähti hävisi välierässä Iso-Britannian Matt Duffylle ja mestaruuden vei lajin toinen legenda, ruotsalainen Henrik Larsson. Tähti lähteekin messukeskuksen B-hallin biljardipöytien ääreen revanssihengessä.

Mestaruuden saavuttamisen lisäksi Tähti toivoo, että Tampereen kisojen kautta saataisiin myös uusia suomalaispelaajia. Tähti on ollut lajin yksinäinen pioneeri Suomessa.

– Kun Apuvälinemessut ovat samaan aikaan, on paikalla paljon pyörätuolilaisia, potentiaalisia lajin harrastajia. Pyörätuolibiljardia voi pelata monenlaisella toimintakyvyllä. Käsien täytyy tietysti toimia jotenkuten ja koordinaatiota on vähän oltava, että pystyy lyömään, Tähti toteaa.

Pyörätuolibiljardilla on myös oma pisteensä E-hallin Liikuntamaassa. Siellä kuka tahansa voi käydä kokeilemassa, pystyykö pussittamaan kuin Tähti.

Lisätiedot pyörätuolibiljardin MM-kilpailuistahttps://www.sbil.fi/liitto/kilpailutoiminta/pyoratuoli-9-pallo-mm-2017-tampe/

Lisätiedot Liikuntamaastawww.liikuntamaa.fi

Lisätiedot Apuväline 2017 -messuistawww.apuvaline.info