Aleksi Kaidesojalle kaksi finaalipaikkaa down-uimareiden EM-kilpailuista Ranskasta

Aleksi Kaidesoja

Aleksi Kaidesoja oli Suomen ainoa edustaja down-urheilijoiden uinnin Euroopan mestaruuskilpailuissa Bobignyssa, Pariisin esikaupunkialueella. Swimming Jyväskylää edustava Kaidesoja, 20, ui kisoissa neljä matkaa, joista parhaat sijoitukset irtosivat perhosuintimatkoilta. 50 metrin perhosuinnissa Kaidesoja sijoittui viidenneksi ja 100 metrin perhosuinnissa neljänneksi. 50 metrin selkäuinnissa Kaidesoja oli 12. ja 50 päätöspäivänä 50 metrin vapaauinnissa 13.

– Kisat olivat Aleksille upea kokemus. Tavoitteena oli finaalipaikka ja se saavutettiin hienosti kahdesti. Kilpailemisen lisäksi tutustuimme Pariisin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja tietysti toisiin down-uimareihin ympäri Eurooppaa, raportoi Aleksin isä Mikko Kaidesoja.

Kilpailuihin osallistui 111 uimaria 22 maasta. Suurimmat joukkueet tulivat Iso-Britanniasta, Ranskasta, Espanjasta, Portugalista ja Irlannista. Myös Virosta ja muista Pohjoismaista Norjaa ja Suomea lukuun ottamatta oli useamman uimarin joukkueet. Seuraavat down-uimareiden arvokilpailut ovat MM-kilpailut Kanadan Nova Scotiassa kesällä 2018.

– Jatkossa olisi hienoa saada kisoihin Suomestakin joukkue, Mikko Kaidesoja totesi.