Suomen naisille toinen voitto istumalentopallon EM-kisoissa

Hanna-Maria Sariluoto

Suomi taisteli tiukan 3–2-voiton Unkarista istumalentopallon naisten EM-kisojen toisessa pelissään Kroatian Porecissa. Erät olivat Suomelle 25–22, 25–18, 19–25, 23–25 ja 15–8.

Suomi kohtaa alkulohkon viimeisessä ottelussaan keskiviikkona klo 12.30 Suomen aikaa Kroatian, joka maanantaina hävisi Unkarille 1–3.

Lohkovoittaja menee suoraan perjantain 10.11. välieriin, kakkonen ja kolmonen pelaavat torstaina 9.11. puolivälierissä ristikkäisotteluina toisen lohkon joukkueita vastaan. Mitaliottelut käydään lauantaina 11.11.

Suomen ja Unkarin peli oli melko tasaista kamppailua. Avauserän alkua hallitsi Unkari, mutta Suomi tasoitti tilanteessa 20–20 ja meni erävoittoon. Toisessa erässä tilanne oli tasan 18–18, kun Suomi vei uskomattomat seitsemän seuraavaa pistettä. Neljä niistä tuli Päivi Husson ässäsyötöillä ja kolme viimeistä Laura Haarasen torjunnoilla.

Kolmannen ja neljännen erän vei Unkari. Kolmannessa erässä Unkari karkasi 14–14-tilanteesta ja tiukassa neljännessä erässä se vei kaksi viimeistä pistettä 23–23-tilanteesta.

Viidennessä erässä Suomen naiset tyrmäsivät Unkarin vahvalla 8–1-alullaan ja homma oli sitä myöten selvä.

Teksti: Lentopalloliiton tiedotus