Apuväline-messut ja Liikuntamaa jälleen uuteen kävijäennätykseen

Ratsastussimulaattoriin sai jonottaa

Apuväline 2017 -messut teki jälleen uuden kävijäennätyksen, n. 14 700 kävijää kolmen päivän aikana, ja messujen yhteydessä järjestetyssä Liikuntamaassakin riitti säpinää ennenkokemattomaan tapaan.

Erityisesti messujen avauspäivänä torstaina riitti liikettä, kun messukävijöitä oli kaikkiaan 7000 ja heidän joukossaan noin 800 koululaista Liikuntamaan Erilaisessa koulupäivässä. Erityisesti Ratsastajainliiton ratsastussimulaattori oli lasten suosiossa, sinne oli parhaimmillaan noin tunnin jono.

Taekwondoa

Liikuntamaassa oli panostettu entistä voimakkaammin toimintapisteiden toiminnallisuuteen, eli jokaisella pisteellä tuli lähtökohtaisesti olla mahdollisuus kokeilla itse kyseistä lajia tai toimintaa. Toimintapisteitä oli määrällisesti hitusen vähemmän kuin aiemmin, mutta niille oli toisaalta varattu vähän enemmän tilaa kullekin, mikä osoittautui erinomaiseksi ratkaisuksi.

Apuväline-messut järjestetään Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa joka toinen vuosi ja Liikuntamaa oli osana messuja nyt yhdeksättä kertaa. Kun marraskuussa 2019 Liikuntamaa järjestetään kymmenettä kertaa, on luvassa taas entistä valovoimaisempi vammaisurheilun ja -liikunnan kokeilutapahtuma.

Liikuntamaan järjestää Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU yhteistyössä mm. muiden järjestötoimijoiden, lajiliittojen sekä paikallisten urheiluseurojen ja vammaisyhdistysten kanssa.

Sähköpyörätuolijalkapalloa