Seuratukea haettavissa 15.12. saakka

Seuraverkko

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä Seuratoiminnan kehittämistuki, tuttavallisemmin Seuratuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen.

Seuratuen avulla on mahdollista kokeilla innovatiivisia toimintamalleja, lisätä toimintaan monipuolisuutta esimerkiksi uusien lajien kautta tai kehittää lajitoiminnan sisällä harrastustoimintaa. Seuratuen avulla voidaan myös vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä, sekä tukea vapaaehtoistyötä ja edistää monimuotoisen liikunnan kansalaistoiminnan toteutumista.

Tuoreen selvityksen mukaan seuratukihakemusten laatu näyttäisi viime vuosina heikentyneen. Seuratuen hakemista ei pitäisi ajatella vain hankehakemuksen tekemisenä, vaan ihannetilanteessa hakemus rakentuisi osaksi laajempaa seuran kehittämistyötä. 

– Entistä enemmän tulisi kiinnittää huomiota seuratuen avulla kehitettävien toimintojen vakiinnuttamisen suunnitteluun, toteaa arvioinnin tehnyt Lari Metsälä LIKES-tutkimuskeskuksesta. 

– Hakijan on perehdyttävä hakuohjeisiin huolella ja panostettava hakemuksen tekemiseen, jotta seurassa suunnitellut toimenpiteet välittyvät hakemusten arvioitsijalle. Tukea ja apua seuratoiminnan kehittämiseen saa liikunnan aluejärjestöjen ja liittojen seurakehittäjiltä, korostaa ylitarkastaja Sari Virta opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Tukea voivat hakea liikuntaa tai urheilua järjestävät paikalliset rekisteröityneet yhdistykset. Tämä kattaa mm. kaikki Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n paikalliset jäsenyhdistykset.

Haettavissa olevan avustussumman suuruus on 2 500–15 000 euroa vuodessa. Seuratukeen on varattu 4 miljoonaa euroa. Edellyttäen, että eduskunta osoittaa tarkoitukseen tarvittavat määrärahat vuoden 2018 talousarviossa.

Seuratukea haetaan sähköisesti, ja haku tapahtuu osoitteessa www.seuraverkko.fi. Haku avattiin 13.11.2017 ja se päättyy 15.12.2017.

Hakijan tulee noudattaa Seuraverkossa annettuja hakemuksen täyttöohjeita tehdessään hakemusta. Hakija saa Seuraverkko-sivuille mentyään henkilökohtaiset käyttäjätunnukset Seuraverkkoon. Tunnukset ovat hakijan käytössä muissakin Seuraverkon palveluissa/hauissa, joten käyttäjätunnukset kannattaa säilyttää tallessa.

Seuraverkosta löytyvät myös seuratoiminnan kehittämistuen hakuohjeet.

Hakijan tulee Seuraverkossa liittää hakemuksen liitteeksi yhdistysrekisteriote, josta ilmenee hakijan viralliset nimenkirjoittajat.

Mikäli hakeminen sähköisesti ei ole mahdollista, ota yhteyttä avustuksesta lisätietoja antavaan virkamieheen.

VAU:n jäsenyhdistykset ja -seurat voivat kysyä apua Seuratuki-hakemuksiinsa liittyen VAU:n koulutuskoordinaattori Piia Korvelta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 044 767 1368)

Edellisessä Seuratuki-haussa tukea saaneet

Lisätiedot Seuratuesta opetus- ja kulttuuriministeriöstä

  • ylitarkastaja Sari Virta, p. 02953 30377, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
  • osastosihteeri Päivi Wathén, p. 02953 30341, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.