Oululaisnostajat haastavat muun maailman voimanoston MM-kisoissa Dubaissa

Suomesta lähtee kolmen urheilijan joukkue liikuntavammaisten voimanoston MM-kilpailuihin 5.-11. huhtikuuta 2014 Arabiemiraattien Dubaihin. Suomalaisista MM-kilpailuissa ovat mukana oululaiset Juhani Kokko (59 kg), Harri Kauppila (80 kg) ja Janne Piipponen (88 kg). Liikuntavammaisten voimanostossa ainoana lajina on penkkipunnerrus.

Kokko ja Piipponen ovat EM-pronssimitalisteja vuodelta 2013. MM-kilpailuissa mitaleille pääsy vaatii kuitenkin huomattavasti enemmän.

- Taso on paljon EM-kilpailuja kovempi, kun mukana ovat mm. kiinalaiset, korealaiset ja arabimaiden edustajat. Jos kymmenen sakkiin yltää, niin se on jo hyvin, Juhani Kokko myöntää.

EM-kilpailuissa Kokon sarjassa 59-kiloisissa pronssimitaliin riitti 140 kilon tulos. Saman kisan kultamitalisti Venäjän Ildar Bedderinov nosti 175 kiloa. Tämän kauden maailman rankingykkönen britti Ali Jawad nosti helmikuussa peräti 190 kiloa.

- Oma kilpailuennätykseni on 146 kiloa ja sitä lähdetään parantamaan, Kokko sanoo.

Liikuntavammaisten voimanoston painoluokkia rukattiin vuoden 2012 Lontoon paralympialaisten jälkeen, mikä ei ollut hyvä uutinen Kokolle, jonka vanha painoluokka oli 56-kiloiset. Uusista luokista 54-kiloiset oli vähän liian matalalla, joten hän nostaa nyt 59-kiloisten luokassa.

Kokko tähtää Harri Kauppilan ja Janne Piipposen tavoin vuoden 2016 Rio de Janeiron paralympialaisiin. Paralympiaunelman säilyttämisen kannalta tärkeintä on saada tulos MM-kilpailuista. Plussaa olisi, jos tulos olisi mahdollisimman hyvä.

Suomen joukkue liikuntavammaisten voimanoston MM-kilpailuihin Dubaihin 5.-11.4.2014 (suluissa kilpailupäivä):

  • Juhani Kokko, Oulu, 59 kg (su 6.4.)
  • Harri Kauppila, Oulu, 80 kg (ti 8.4.)
  • Janne Piipponen, Oulu, 88 kg (ke 9.4.)

MM-kilpailujen kotisivut: www.paralympic.org/dubai-2014