Piipponen päätti suomalaisurakan voimanoston MM-kilpailuissa 18. sijaan

Juhani Kokon kymmenes sija 59-kiloisten sarjassa jäi Suomen oululaiskolmikon parhaaksi sijoitukseksi liikuntavammaisten voimanoston MM-kilpailuissa Dubaissa. Viimeisenä suomalaisnostajana oli keskiviikkona tulessa Janne Piipponen, joka sijoittui 18:nneksi 88-kiloisissa. Harri Kauppila oli 16:s 80-kiloisten sarjassa.

Edellisvuoden EM-kilpailuista Kokko ja Piipponen saavuttivat pronssia, mutta maailmalla nostajien taso on selvästi kovempi. Tästä kertoo jotain se, että jokaisessa kolmessa suomalaissarjassa voittaja nosti maailmanennätyksen. 175 kiloa nostanut Piipponen oli sarjansa viidenneksi paras eurooppalainen, vaikka ei ihan parhaimpaansa yltänyt. Vain yksi kolmesta nostoyrityksestä onnistui.

– Olisihan tuo paremminkin voinut mennä, tyytyi Piipponen virkkomaan lähes sepporätymäisellä lakonisuudella.

Liikuntavammaisten voimanosto on paralympialaji, ja suomalaiskolmikon tähtäimessä ovat vuoden 2016 Rio de Janeiron paralympialaiset. Varsinainen karsinta paralympialaisiin alkaa myöhemmin, mutta vaatimus paralympiahaaveen elossa pitämiseksi oli saavuttaa tulos MM-kilpailuissa. Siinä kaikki suomalaiset onnistuivat viimeistään toisella nostoyrityksellään.

Dubai, Arabiemiraatit
Liikuntavammaisten voimanoston MM-kilpailut

Penkkipunnerrus

Miehet, 88 kg: 1) Mutaz Zakaria Aljuneidi Jordania 229 kg (ME), 2) Seyedhamed Solhipourounji Iran 225 kg, 3) Jose de Jesus Castillo Meksiko 220 kg, 4) Hany Abdelhady Egypti 218 kg, 5) Mohammed Khamis Khalaf Arabiemiraatit 218 kg, 6) Evanio Da Silva 200 kg,… 18) Janne Piipponen Suomi 175 kg.

Luokassa kaikkiaan 35 nostajaa.

MM-kilpailujen kotisivut: www.paralympic.org/dubai-2014