Henry Manni jakaa urheiluinnostustaan eteenpäin Jyväskylän Junior Games -kisoissa 

Henry Mannin kelauskoulu

Vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten omat urheilukilpailut, Junior Games -syyskisat keräävät reilu 300 osallistujaa Jyväskylän Hipposhalliin keskiviikkona 29. marraskuuta. Syyskisojen lajeina ovat yleisurheilun kolmiottelu, sukkulaviesti ja sokkopingis.

Junior Games -kisojen perinne on alkanut jo 1980-luvulla erityiskoulujen välisenä kilpailuna. Jyväskylässä kisat vierailivat ensimmäistä kertaa 1990-luvulla ja vuodesta 2004 lähtien Hipposhallilla on kisattu joka vuosi.

Harvassa ovat ne nykypäivän suomalaiset vammaisurheiluhuiput, jotka eivät olisi lapsuudessaan Junior Games -kisoihin osallistuneet. Muiden muassa viisinkertainen ratakelauksen paralympiakultamitalisti Leo-Pekka Tähti sekä nuoremmista kelaajistamme Amanda Kotaja ja Henry Manni ovat olleet Junior Games -kisoissa.

Edellä mainituista Henry Manni on vahvasti mukana edelleen, sillä hän on nykyään urheilu-uransa ohessa myös Junior Games -kisat järjestävän Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n osa-aikainen lasten ja nuorten liikunnan suunnittelija. Manni pitää Hipposhallilla kelauskoulua keskiviikkoaamuna klo 9.00–11.00 ja on muutenkin kisoissa mukana koko päivän ajan.

– Itselleni oli aikoinaan iso sysäys päästä tapaamaan Leo-Pekka Tähti ensimmäisellä yleisurheiluleirilläni. Toivottavasti itsekin pystyn innostamaan nuoria urheilun pariin esimerkilläni, Manni sanoo.

Junior Games -kisojen kolmiottelussa kullekin vammaluokalle on määritelty omat lajinsa, jotka tulee suorittaa omaan tahtiin kisapäivän aikana. Mukana on tavallisia yleisurheilulajeja, kuten juoksu, pituushyppy ja kuulantyöntö, mutta myös sovelluksia vaikeavammaisemmille osallistujille, kuten pyörätuolislalomrata ja tarkkuuspallonheitto.

Junior Games -syyskisat, Hipposhalli, Jyväskylä 29.11.2017

Ohjelma

  • klo 9.00 kilpailut alkavat, non stop -pisteet ja sporttitoripisteet avoinna
  • klo 10.00 sokkopingisturnaus alkaa
  • klo 11.30 avajaiset
  • klo 12.00 sukkulaviestit
  • klo 12.30 kilpailut jatkuvat sekä juoksujen ja kelausten kilpaerät
  • klo 13.30 harrastesarjan osallistumismitaleiden jako
  • klo 14.30 kolmiottelun kilpasarjan, sokkopingisturnauksen ja sukkulaviestien palkintojen jako sekä paras kannustus -palkinto. Sporttitoripisteet suljetaan.
  • klo 15.30 kilpailut päättyvät