Sivuvaunumoottoripyöräilijä Artiolalla takana huippukausi

Markku Artiola

Kouvolalainen sivuvaunumoottoripyöräilijä Markku Artiola pitää päättynyttä kilpailukauttaan yhtenä parhaimmista jo 1980-luvulla alkaneella urallaan.

– Oli satakertaisesti parempi kuin edelliskausi. Vaikka SM-sijoitus oli molemmilla kausilla hopea, niin viime kaudella romutettiin pyörä kesken touhujen ja kyytiläiselläni Joonas Salulla meni reisi- ja solisluu ja itselläni meni solisluu. Tämä kausi sen sijaan lopetettiin kahteen voittoon Sidecar Trophy -kisassa Oscherslebenissä, kertoi Artiola, joka oli esittelemässä sivuvaunumoottoripyöräänsä Liikuntamaassa Tampereella.

Artiolan kyytiläinen, ns. purkkiorja, vaihtui täksi kaudeksi Salusta Kasper Arokiveen.

– Olihan siinä Kasperilla vähän opettelemista ensalkuun, mutta kyllä varsinkin loppukauden Euroopan reissulla meni jo hyvin. Hän jatkaa kanssani myös ensi vuonna.

Artiola halvaantui vuonna 1988 kilpailussa sattuneessa onnettomuudessa. Kilpaura jatkui silti. Artiola vaihtaa vaihteita ja jarruttaa käsillään, joten alavartalon toimintakyvyttömyys ei haittaa.

– Olemme tehneet vastaavia modifiointeja myös vammattomien ajajien pyöriin. Se on sen verran kätevä systeemi, Artiola paljastaa.

Liikuntamaassa monet olivat kiinnostuneita Artiolan sekä ratamoottoripyöräilijä Ulla Kuljun menopeleistä. Artiola jäi harmittelemaan, että eräs kovasti ajamisesta innostuneen oloinen nuori mies pyörätuolissa ehti lähteä ennen kuin Artiola ehti antaa hänelle yhteystietojaan. Artiolan saa kiinni numerosta 0400 651 007.