Oululaiset Kauppila ja Kokko liikuntavammaisten voimanoston MM-kisoihin Meksikoon

Harri Kauppila

Kaksi oululaisnostajaa Juhani Kokko ja Harri Kauppila osallistuvat liikuntavammaisten voimanoston maailmanmestaruuskilpailuihin Mexico Cityssä 2.–8. joulukuuta. Liikuntavammaisten voimanoston ainoa laji on penkkipunnerrus.

Samanaikaisesti järjestettävien voimanoston ja parauinnin MM-kilpailut jouduttiin siirtämään syyskuisen Mexico Cityn maanjäristyksen vuoksi pari kuukautta myöhempään ajankohtaan. Vaikka jättimäisen maanjäristyksen kaltaista tragediaa ei koskaan toivoisi tapahtuvaksi, sopi kisojen siirto mainiosti 38-vuotiaalle oululaiselle Harri Kauppilalle.

– Minulla oli pitkä kuumejakso ennen kisojen alkuperäistä ajankohtaa. Nyt taas olen pystynyt harjoittelemaan pitkään terveenä ja kunto on hyvä, Kauppila sanoo.

– Täytyykin koputtaa puuta, ettei enää ehdi tulla mitään ja pitkä lento menee hyvin. Olen kyllä sellaista tyyppiä, etten turhaan stressaa. Huolehdin vain, että pääsen koneeseen ja sitten kisapaikalla minulle sanotaan, milloin pitää mennä nostamaan, hän toteaa.

Reilun vuosikymmenen kansainvälisellä tasolla kilpaillut Kauppila lähtee tavoittelemaan 170 kilon nostoa ja edellisten MM-kisojen 16. sijan selkeää parantamista. Kauppila kilpailee alle 80-kiloisten sarjassa. Rion paralympialaisissa hienosti kuudenneksi yltänyt Juhani Kokko kisaa alle 59-kiloisissa.

Vuoden 2014 MM-kilpailuissa Dubaissa Kauppilan tulokseksi jäi 155 kiloa. Keväällä 2017 maailmancupin kisassa Unkarissa hän nosti lupauksia herättävästi 168 kiloa ja sijoittui kolmanneksi. MM-tasolla mitalistit ovat kuitenkin kaukana edellä.

– Vammani on synnynnäinen ja hermostoperäinen, joten joudun antamaan tasoitusta muille nostajille räjähtävyydessä, Kauppila selvittää.

Liikuntavammaisten voimanoston MM-kilpailut, Mexico City 2.–8.12.2017

Suomen joukkue

  • Juhani Kokko, Oulu (alle 59 kg)
  • Harri Kauppila, Oulu (alle 80 kg)

Valmentaja Raimo Savaloja

Kisasivuthttps://www.paralympic.org/mexico-city-2017