Olivia sai lisäinnostusta ratakelaukseen Junior Games -syyskisoissa

Olivia Edelman

Olivia Edelman, 9, lähti äitinsä kanssa aikaisin keskiviikkoaamuna Espoosta matkaan kohti Jyväskylää ja Hipposhallissa järjestettäviä Junior Games -syyskisoja. Päivänkehrän koulua käyvä Olivia pääsi mukaan isommalla porukalla Jyväskylään matkanneen helsinkiläisen Valteri-koulu Ruskiksen bussiin.

Olivia osallistui Junior Games -syyskisoihin toista kertaa. Ainakin pyörätuolislalomrata meni jo rutiinilla ja erittäin vikkelästi.

– Tämä pyörätuolislalom on ehkä suosikkilajini täällä olevista lajeista. Vielä on menemättä turbokeihäänheittoon. Siinä olen aivan surkea, Olivia sanoo ja nauraa päälle.

Olivia jutteli Hipposhallilla pitkään VAU:n lasten ja nuorten liikunnan suunnittelijan ja ratakelauksen paralympiapronssimitalistin Henry Mannin kanssa sekä kokeili tämän ohjeistuksella ratakelaustuolia.

– Juttelimme kelauksesta. Olisihan se aika kivaa kokeilla sitä enemmänkin, Olivia sanoi.

Toive saattaakin pian toteutua, sillä Espoon Tapioissa on jo vuosikausia pyörinyt soveltava yleisurheilukoulu. Se on ollut Olivian äidin tiedossa, mutta mennyt päällekkäin tytön toisen liikuntaharrastuksen, uinnin kanssa. Kevätkaudelle Olivia saattaa kuitenkin vaihtaa yleisurheilukoulun puolelle.

Olivia on paitsi liikunnallinen myös musikaalinen. Hän harrastaa pianonsoittoa sekä käy kerran kahdessa viikossa Uudenmaan Lihastautiyhdistyksen bänditreeneissä, joissa eri soittimia soitetaan iPadeillä. Treenit on suunnattu niille, joiden käsien hienomotoriikka ei riitä tavallisten soittimien soittamiseen.

Perinteiseen tapaan marraskuun viimeisenä keskiviikkona järjestetyissä Junior Games -syyskisoissa kilpailtiin yleisurheilun 3-ottelussa, sukkulaviestissä ja sokkopingiksessä. Kisoihin osallistui reilu 300 vammaista ja erityistä tukea tarvitsevaa lasta ja nuorta eri puolilta Suomea.

Kisojen Paras Kannustus -palkinnon voitti Valteri-koulu Ruskis Helsingistä.

Lisätiedot Junior Games -kisoista