Petri Posiosta naisten maalipallomaajoukkueen päävalmentaja

Petri Posio

Kouvolalainen Petri Posio on valittu Suomen naisten maalipallomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Vuoden 2012 paralympiakultamitalisti ja miesten maajoukkueen monivuotinen kapteeni lopetti pelaajauransa maajoukkueessa vuosi sitten.

– Koen erittäin hienona, että naisten joukkueelle löydettiin päävalmentajaksi entinen huippupelaaja, jolla on rautainen lajikokemus ja intoa lähteä viemään naisten toimintaa uudelle tasolle, toteaa maalipallon lajiliittona toimivan Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n lajikoordinaattori Timo Pelkonen.

Naisten maajoukkue sijoittui syksyllä Pajulahdessa pelatuissa EM-kilpailuissa seitsemänneksi ja putosi vuodeksi 2018 EM-kilpailujen B-sarjaan. Kisojen jälkeen maajoukkuevalmentajana viimeiset viisi vuotta toiminut Heikki Juvonen jäi sivuun siviilikiireiden vuoksi.

– Uusien haasteiden edessä ollaan ja tämä on seuraava askel valmentajanurallani, sanoo Posio, 34, joka toimi päättyneen vuoden miesten maajoukkueen apuvalmentajana ja jatkaa tässä roolissa edelleen sen mukaan, mitä aika antaa myöten.

– Suhteellisen iso työ on varmasti naisten maajoukkueessa edessä, kun lähdetään kehittämään maajoukkuepelaajien päivittäistoimintaa. Ensimmäisenä on tietysti tavoitteena nousta B-sarjasta takaisin A-sarjaan ja sitä kautta päästä tavoittelemaan paikkaa vuoden 2020 Tokion paralympialaisiin, Posio sanoo.

Posion apuna naisten maajoukkueessa jatkaa Maarit Lehto, joka oli mukana myös Juvosen valmennusryhmässä. Lisäksi juuri viime viikolla VAU:n fysiikkavalmentajaksi palkattu Toni Kneip tukee naisten maajoukkueen päivittäisvalmennusta pääkaupunkiseudulla.

– Kokonaisuudessaan maalipallon valmentajatilanne on lupauksia antava. Nuorten valmennuksesta vastaa jatkossakin Heikki Juvonen, joka on saanut nuoria hyvin innostumaan lajin pariin. Miesten puolella toiminta on tämän vuoden aikana kehittynyt aimo harppauksen helmikuussa aloittaneen Jarkko Pokkisen johdolla. Kneipin mukaantulo vahvistaa päivittäistä tekemistä vastaamaan tämän päivän vaatimustasoa. Resursseja on lisätty valmennukseen ja tuloksia saamme varmasti nähdä muutaman vuoden sisällä, VAU:n lajikoordinaattori Pelkonen sanoo.