Pajulahti Gamesin maalipalloturnaus joudutaan perumaan

Maija Somerkivi

Liikuntakeskus Pajulahdessa 19.–21. tammikuuta järjestettävässä vammaisurheilun kansainvälisessä Pajulahti Games -kilpailutapahtumassa ei tänä vuonna poikkeuksellisesti nähdä lainkaan maalipalloturnausta. Sekä miesten että naisten maalipalloturnaukset joudutaan perumaan joukkueiden vähyyden vuoksi.

– Homma lähti purkautumaan yksittäisten maiden poisjäänneistä, jotka saivat muutkin osallistumassa olevat maat epäröimään osallistumistaan. Kaikki potentiaaliset osallistujamaat olivat olleet Pajulahdessa EM-kilpailuissa vain muutamaa kuukautta aikaisemmin, mikä saattoi myös vaikuttaa. Toisaalta kesällä pelataan MM-kilpailut Malmössä, jossa on tarjolla myöhemmin keväällä myös oma harjoitusturnauksensa, kilpailunjohtaja Timo Pelkonen pohti.

– Nyt tehdään kaikkemme, että saadaan laadukas maalipalloturnaus aikaiseksi taas vuoden 2019 Pajulahti Gamesiin, hän jatkoi.

Maalipallon pois jäännistä huolimatta Pajulahti Gamesissa riittää paljon nähtävää. Lajeina ovat istumalentopallo, sokkopingis, judo, voimanosto ja yleisurheilu.