Salibandy viralliseksi lajiksi Special Olympics Talvimaailmankisoihin

Salibandy on nimetty viralliseksi kilpailulajiksi vuoden 2017 Special Olympics Talvimaailmankisoihin, jotka järjestetään Itävallan Grazissa ja Schladmingissa. Vuoden 2013 Talvimaailmankisoissa Etelä-Koreassa salibandy oli näytöslajina.

– Virallisen Special Olympics -maailmankisastatuksen saaminen on ollut päämäärämme Etelä-Korean salibandydemonstraatiosta saakka. Viralliseksi lajiksi pääseminen on vienyt jonkin aikaa, mutta nyt olemme vihdoin saaneet iloisen uutisen Special Olympics Internationalin päämajasta Washingtonista, sanoi Special Olympics Euroopan ja Euraasian lajikoordinaattori Mariusz Damentko.

Etelä-Korean Special Olympics Talvimaailmankisojen salibandyturnaukseen osallistui kahdeksan joukkuetta. Viralliseksi lajiksi nousun myötä vuoden 2017 kisojen tavoitteeksi on asetettu 20 salibandyjoukkuetta.

– Toivomme, että laji innostaa lukuisia Special Olympics -urheilijoita liikkumaan ja tuo lisäarvoa Special Olympics Talvimaailmankisoihin, totesi kansainvälisen salibandyliiton IFF:n pääsihteeri John Liljelund.

Yksi tärkeimmistä kriteereistä virallisen Special Olympics -maailmankisastatuksen saavuttamiseksi oli, että lajia pelaavia maita on oltava vähintään 21 kolmesta eri maanosasta. Tällä hetkellä Special Olympics -salibandya pelataan 24 maassa neljässä maanosassa.

Special Olympics -salibandya pelataan 3 vs 3 -pelinä 20x12 metrin kokoisella kentällä.

Lisätiedot: IFF:n uutinen (englanniksi)