EM-mitalistit Venäjä ja Hollanti testaavat istisnaisten vireen Pajulahti Gamesissa

Suomi-Hollanti Pajulahti Gamesissa 2017

Vammaisurheilun kansainvälinen Pajulahti Games -kilpailutapahtuma järjestetään kahdeksatta kertaa Liikuntakeskus Pajulahdessa Lahden Nastolassa 19.–21. tammikuuta. Lajeina tapahtumassa ovat istumalentopallo, sokkopingis, judo, voimanosto ja yleisurheilu.

Istumalentopalloturnauksessa pelaavat naisten maajoukkueet. Mukana on kolme joukkuetta viime syksyn EM-kilpailujen kärkinelikosta: Venäjä (1.), Hollanti (3.) ja Suomi (4.).

Istumalentopallo siirtyi EM-kilpailujen aikaan Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n alaisuudesta Lentopalloliiton alle. Jo EM-kisoissa naisten istumalentopallomaajoukkueen joukkueenjohtajana oli Lentopalloliiton huippu-urheilun hallintopäällikkö Jaana Laurila, joka toimii myös mm. miesten lentopallomaajoukkueen joukkueenjohtajana.

– Olen mukana monissa kansainvälisissä huippulentopallotapahtumissa, mutta minulle henkilökohtaisesti istumalentopallon EM-kisat olivat yksi vuoden parhaista kokemuksista. Vaikka pelaajat eivät ole ammattilaisia, olin todella otettu heidän sitoutuneisuudestaan ja motivaatiostaan. Tuloksellisestikin turnaus meni hienosti, ja ensimmäinen peli Sloveniaa vastaan (3–0-voitto) oli aivan mahtava, Laurila sanoi.

Laurila on naisten istumalentopallomaajoukkueen joukkueenjohtaja myös Pajulahti Gamesissa. Lentopalloliiton hallitus päätti tammikuun alussa laittaa istumalentopallomaajoukkueen päävalmentajan paikan avoimeen hakuun. Pajulahdessa joukkuetta valmentaa väliaikaisesti Jari Lankinen Lentopalloliitosta. Uusi päävalmentaja ottaa maajoukkueen haltuunsa turnauksen jälkeen.

Istumalentopalloilijat aloittavat Pajulahti Gamesin etuajassa, sillä Suomi ja Venäjä kohtaavat Euroopan alueellisessa rankingottelussa torstai-iltana 18.1. Varsinainen Pajulahti Gamesin istumalentopalloturnaus alkaa perjantaina 19.1. ja päättyy sunnuntaina 21.1. Torstaisesta Venäjä-ottelusta Suomen riveistä puuttuu kapteeni Annukka Jäätteenmäki, joka edustaa istumalentopallomaajoukkuetta Suomen Urheilugaalassa Helsingissä.

Istumalentopalloturnauksen lisäksi Pajulahti Gamesissa järjestetään kansainväliset turnaukset myös sokkopingiksessä ja judossa. Sokkopingiksessä (19.–21.1.) pelaavat näkövammaiset urheilijat ja judossa (20.1.) ottelevat kehitysvammaiset urheilijat. Voimanostossa järjestetään lauantaina 20.1. liikuntavammaisten avoimet SM-kilpailut ja yleisurheilussa samana päivänä SM-hallikilpailut liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisille sekä elinsiirron saaneille urheilijoille. Yleisurheilun SM-hallikisojen suurimpana tähtenä nähdään ratakelauksen maailmanmestari Amanda Kotaja.

Kaikkiaan Pajulahti Gamesiin osallistuu reilut 200 urheilijaa 11 maasta. Pajulahti Gamesin järjestävät Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU sekä Liikuntakeskus Pajulahti.

Lisätiedot Pajulahti Games -kilpailutapahtumastawww.pajulahtigames.fi