Ari Lahtinen pyrkii valtaamaan Pajulahden sokkopingisherruuden vuoden tauon jälkeen

Ari Lahtinen

Sokkopingis on ollut yksi Pajulahti Games -kilpailutapahtuman lajeista alusta, eli vuodesta 2011 saakka. Vain kerran miesten turnauksessa (Sven van de Wege 2011) ja kerran naisten turnauksessa (Elzbieta Mielczarek 2017) voitto on karannut Suomen ulkopuolelle.

Naisissa Hanna Vilmi on voittanut kuudesti, miehissä Juha Oikarainen kolmesti, Ari Lahtinen kahdesti ja Teemu Ruohonen kerran. Naisissa viime syksyn MM-mitalistikolmikko Vilmi, Jaana Pesari, Mielczarek on mukana Pajulahdessa, ja yllätys olisi, jos turnausvoitto ei osuisi jollekulle heistä.

Teemu Ruohonen palaa syksyllä alkaneelta maailmanympärimatkaltaan vasta helmikuussa, joten hän ei ole puolustamassa vuoden 2017 miesten sarjan voittoaan, kun Pajulahti Gamesissä pelataan 19.–21.1. Ennakkosuosikin viittaa voikin varovaisesti asetella viime vuoden Pajulahden pronssimitalistin ja syksyn MM-kisojen nelosen Ari Lahtisen harteille.

– Tavoitteena on palauttaa turnauksen herruus itselleni, linjaa helsinkiläinen Lahtinen, joka juhli Pajulahti Gamesin voittoa edellisen kerran toissa vuonna.

Lahtisen (4.) lisäksi maailmanrankingin kymmenen parhaan joukosta Pajulahdessa pelaavat italialainen Luca Liberali (2.), Juha Oikarainen (8.) ja ranskalainen Matthieu Juglar (9.). Kaikkiaan turnauksessa on 29 miespelaajaa ja 16 naispelaajaa. Saksasta on mukana peräti kymmenen miespelaajaa ja kuusi naispelaajaa.

– Saksassa on paljon pelaajia, heillä on jopa karsinnat maan mestaruuskisoihin, mutta jostain syystä kansainvälisellä tasolla he eivät ainakaan vielä ole menestyneet. Tosin heidän nykytasoaanhan emme tiedä, ennen kuin turnaus alkaa, Lahtinen totesi. Pajulahteen saapuvista saksalaismiehistä korkein rankingsijoitus (18.) on Deniz Kurtoglulla.

Lahtinen, 43, on saavuttanut urallaan EM-hopeaa ja MM-pronssia. Tänä vuonna on mahdollisuus haalia kirkkain mitali Puolan Varsovassa 21.–27.8. järjestettävästä EM-turnauksesta. Suurin este on sokkopingisturnauksia viime vuodet suvereenisti hallinnut slovenialainen Peter Zidar, joka ei ole mukana Pajulahti Gamesissa.

– Häntä en ole pystynyt koskaan voittamaan, mutta yksittäisiä eriä olen saanut. Oli kuitenkin hyvä huomata syksyn MM-kisoissa Ruotsissa, että nopeammalla pelipöydällä pelatessa hänelläkin oli ongelmia, eli hän on voitettavissa, Lahtinen totesi.

Pajulahti Gamesin sokkopingisturnauksen otteluohjelma ja tulospalvelu löytyvät Game Results Onlinesta.

Lisätiedot kisasivuiltawww.pajulahtigames.fi