Niemelälle, Salmiselle, Inolalle ja Kuuselalle VAU:n Vuoden Urheiluteko -palkinnot

Markus Niemelä, Elina Salminen, Inkki Inola, Jenni Kuusela (kuvat: Mauri Forsblom, Lauri Jaakkola, Heidi Lehikoinen, Jenni Kuuselan kotialbumi)

Laukaalainen maastohiihtäjä Inkki Inola, lempääläläinen taitoluistelija Elina Salminen, helsinkiläinen voimanostaja Jenni Kuusela ja oululainen mailapelien taitaja Markus Niemelä palkittiin Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n Vuoden Urheiluteko -palkinnoilla Suomen Urheilugaalassa Helsingin Hartwall Areenalla.

VAU:n Vuoden Urheiluteko -palkinnot

Inkki Inola

Nuori laukaalaishiihtäjä on lähellä nousta jo maaliskuun Korean talviparalympiajoukkueeseen. Hän teki arvokisadebyyttinsä vuoden 2017 MM-kisoissa Saksassa ja esiintyi edukseen kivikovassa näkövammaisten miesten luokassa. Meneillään on abiturienttivuosi Laukaan lukiossa, ja hän onkin hyvä esimerkki suunnitelmallisesta lukio-opintojen ja huippu-urheilun yhteensovittamisesta.

Elina Salminen

Lempääläläinen taitoluistelija voitti kultaa omassa sarjassaan vuoden 2017 kehitysvammaisten Special Olympics -talvimaailmankisoissa Itävallassa. Hän asettaa itselleen urheilijana pitkän ajan tavoitteita ja on valmis tekemään töitä saavuttaakseen ne. Pohjimmiltaan hänelle tärkeintä on kuitenkin yrittää parhaansa ja noudattaa reilun pelin sääntöjä.

Jenni Kuusela

Osallistui kesällä Kanadassa ensimmäisiin World Dwarf Games -kisoihinsa ja voitti heti kultaa voimanostossa sekä teki painoluokassaan lyhytkasvuisten maailmanennätyksen. Invalidiliitossa työskentelevä helsinkiläinen on ottanut asiakseen edistää lyhytkasvuisten liikunnan ja urheilun asemaa Suomessa.

Markus Niemelä

Monipuolinen oululaisurheilija teki ensiesiintymisensä elinsiirron saaneiden EM-kilpailuissa Vantaalla 2016. Vuoden 2017 MM-kilpailuissa Espanjan Malagassa hän voitti hopeaa tenniksen kaksinpelissä sekä pronssia 5 km katujuoksusta ja squashin kaksinpelistä. Tulisieluinen urheilija, joka omalla toiminnallaan innostaa myös muun joukkueen.