Dragons nousi dramaattisesti maalipallon Suomen mestariksi

Iso osa urheilun hienoudesta syntyy sen arvaamattomuudesta. Old Power oli voittanut kauden kaikki ottelunsa ennen Espoon Tapiolassa pelattua maalipallon SM-sarjan finaalia ja johti sitäkin vielä pari minuuttia ennen loppua 6–4. Finaalivastustaja Dragons nousi kuitenkin tasoihin ja jatkoajalla nuori Eetu Eronen ratkaisi voiton altavastaajalle.

– Se vaati vahvaa uskoa omaan tekemiseen. Nuo ovat tiukkoja paikkoja henkisesti. Siinä vastustaja antoi vähän apujakin, kun saimme rankkarin, josta pääsimme kaventamaan 5–6:een ja pääsimme takaisin mukaan peliin, Dragonsin Jarno Mattila kertasi.

Ei Dragons täysin pystymetsästä noussut korkeimmalle palkintokorokkeelle. Joukkueen kantavat voimat Eronen ja Mattila kuuluvat MM-kotikilpailuihin valmistautuvaan maajoukkueeseen ja Mattila voitti SM-sarjan maalikuninkuuden 113 maalilla. Välierien toisessa osaottelussa Näpäjä Angry Ballsia vastaan Dragons antoi myrskyvaroituksen katkaisemalla pelin ennen täyttä aikaa 11–1-murskalukemin.

Erkki Miinalan, Petteri Peitson ja Mikko Viittalan johtaman Old Powerin kausi oli tuloksellisesti lähes täydellinen. Paitsi että se yksi epätäydellisyyden hetki osui juuri pahimpaan mahdolliseen paikkaan.

Vihreäpaitaiselle Dragonsille kansallisten sarjojen päätösturnaus oli muutenkin menestyksekäs, kun Dragons Green Power vei 1-divisioonan mestaruuden.

Neljästä naispelaajasta – Kaisu Hynnisestä, Krista Leppäsestä, Sanna Tynkkysestä ja Maija Somerkivestä – sekä Ibrahim Milanovicista koostunut Dragons Green Power puolusti tarkasti läpi kauden. Puolustustaistelu huipentui päätösturnaukseen, jossa joukkue päästi kahdessa välieräottelussa ja finaalissa yhteensä vain kuusi maalia. Loppuottelussa kaatui O.P. Juniors 3–2.

Suomen miesten ja naisten maajoukkueet jatkavat valmistautumistaan Espoossa 30.6.–5.7. pelattaviin MM-kilpailuihin. Miesten maajoukkue pelaa 22.–25. toukokuuta Sloveniassa viimeisen valmistavan turnauksensa. Naisilla viimeinen turnaus ennen h-hetkeä on edessä 30.5.–1.6. Ruotsin Malmössä.

SM-sarjan ja 1-divisioonan finaaliturnaus, Espoo 18.5.2014

SM-sarja

Välierät

1. osaottelut

 • Old Power–Näpäjä Icewind 11–8 (6–4)
 • Dragons–Näpäjä Angry Balls 11–6 (6–1)

2. osaottelut

 • Old Power–Näpäjä Icewind 7–5 (5–1)

Old Power loppuotteluun yhteispistein 6–0

 • Dragons–Näpäjä Angry Balls 11–1 (7–1)

Dragons loppuotteluun yhteispistein 6–0

Pronssiottelu

 • Näpäjä Icewind–Näpäjä Angry Balls 7–3 (2–1)

Loppuottelu

 • Old Power–Dragons 6–7 ja. (3–3)

SM-sarjan loppujärjestys: 1) Dragons, 2) Old Power, 3) Näpäjä Icewind, 4) Näpäjä Angry Balls

Suomen mestarit 2013–2014, Dragons: Eetu Eronen, Jorma Kivinen, Kaj Laamanen, Jarno Mattila, Sami Mustonen

1-divisioona

Välierät

1. osaottelut

 • O.P. Juniors–Tigers 8–9 (6–4)
 • Näpäjä Icewind–Dragons Green Power 2–7 (2–3)

2. osaottelut

 • O.P. Juniors–Tigers 12–6 (5–3) ja. 1–0

O.P. Juniors loppuotteluun yhteispistein 4–3

 • Näpäjä Icewind–Dragons Green Power 2–4 (2–1)

Dragons Green Power loppuotteluun yhteispistein 6–0

Pronssiottelu

 • Näpäjä Icewind–Tigers 5–10 (1–3)

Loppuottelu

 • Dragons Green Power–O.P. Juniors 3–2 (2–2)

Loppujärjestys: 1) Dragons Green Power, 2) O.P. Juniors, 3) Tigers, 4) Näpäjä Icewind

1-divisioonan mestarit 2013–2014, Dragons Green Power: Kaisu Hynninen, Krista Leppänen, Ibrahim Milanovic, Sanna Tynkkynen, Maija Somerkivi