Ilkka Tuomisto avasi parahiihdon maailmancupkautensa kahdella palkintopallisijalla

Ilkka Tuomisto (kuva: Heidi Lehikoinen)

Ilkka Tuomisto avasi viime viikonloppuna kauden maailmancup-kilpailunsa Saksan Oberriedissä. Kilpailut Saksassa jatkuivat alkuviikkoon asti ja Tuomisto nousi palkintokorokkeelle kahteen otteeseen.

Oberriedin maailmancup avattiin lauantaina 10 kilometrin perinteisen hiihdolla, josta Tuomisto nappasi heti kauden alkuun kolmannen sijan. Haastavat olosuhteet toivat lisähaastetta ja kasvatti eroja ladulla.

– Oli aika mielenkiintoiset olosuhteet, nollassa suurinpiirtein ja räntää sateli. Siltä osin pidon kanssa oli vähän haasteita, mutta ihan kohtuu hyvä suksi saatiin aikaiseksi. Varmasti suksilla tuli isoja eroja. Hyvä maailmancupin startti tälle talvelle, antoi luottamusta, että ollaan oikealla tiellä, kertasi Tuomisto maailmancup-kauden avaushiihtoaan.

Sunnuntaina kilpailuaikataulussa oli vuorossa vapaan hiihtotavan 20 kilometrin kilpailu. Tuomisto oli kilpailussa yhdeksäs.

– Ei ollut mikään kovin hyvä, lihaksisto meni osaltaan perinteisen kisasta vähän tukkoon. Jostain syystä nyt on ollut lihaksiston kanssa pikkasen ongelmia, ei ole ihan lähtenyt toimimaan ihan niin kuin olisin halunnut. Oli hyviä elementtejä siinä hiihdossa, se oli sellaista tasaista menoa. Huomaa, että jos lihaksisto ei ole kunnossa niin vapaalla mä en pysty oikein tekemään hyvää tulosta.

Tiistaina Tuomisto hiihti perinteisen hiihtotavan sprinttikilpailussa. Sunnuntaina vaivannutta lihaksiston tukkoisuutta saatiin auki ja tuloksena toinen sija.

- Lihaksistoa saatiin vähän auottua, ei vieläkään mikään hyvä ollut, mutta selkeästi parempaa mitä oli esimerkiksi sunnuntaina. Toinen sija, sillä tavalla loistava hiihto ja pystyin tekemään niin sanotusti nousujohteisesti. Säästelin paukkuja enemmän finaaliin saakka. Ei ole vielä valmista hiihtoa, mutta ihan tyytyväinen täytyy olla kokonaisuutena, kommentoi Tuomisto.

Saksassa hiihdetyt matkat ovat samat kuin maaliskuussa Pyeongchangin talviparalympialaisissa

– Kertoo vähän osviittaa missä mennään kaiken kaikkiaan maaliskuuta ajatellen. Siltä osin näyttää, että ollaan ihan hyvällä tiellä. Vuokatissa parin viikon päästä jatkuu kisat ja sitten katotaan valmistavaa leririä. Eiköhän siitä sitten taas talvi etene omaan maalliin, kommentoi Tuomisto.

Ennen Pyeongchangin paralympialaisia (9.–18.3.) käydään maailmancupin osakilpailu Vuokatissa 3.–9.2.

Lähde: Hiihtoliiton tiedotus

Kuva: Heidi Lehikoinen

Tulokset