Paralympialaisiin valmistautuvat hiihtolajien huiput maailmancupin finaaleissa Vuokatissa

Sini Pyy (kuva: Hiihtoliiton tiedotus)

Vammaishiihdon ja -ampumahiihdon huippuja on jälleen kokoontunut Vuokattiin, jossa kilpaillaan lajien maailmancup-finaalit lauantaista perjantaihin. Tiiviin viikon ohjelmassa on kaksi kilpailupäivää ampumahiihdossa ja kaksi maastohiihdossa. Kilpailut alkavat ampumahiihdon pikakilpailulla lauantaina.

Suomalaisista ampumahiihdossa ainoa edustaja on kelkkahiihtäjä Sini Pyy, joka aloittaa urakkansa lauantaina pikakilpailulla ja normaalikilpailulla.

– Edellisestä maailmancupin kisasta Saksassa jäi kokonaisuutena hyvin kaksijakoinen fiilis. Oli kaksi hyvää kisaa, kaksi ei niin hyvää kisaa ja yksi katastrofi. Sprintti antoi hyvää signaalia siitä, että kunto on olemassa ja hyvänä päivänä pystyy taistelemaan huippusijoistakin. Ensimmäisissä kisoissa oli vaikeaa, tekniikan kanssa oli ongelmia. Kun siirryttiin kisavauhtiseen hiihtoon, oli vaikeaa löytää tekniikka tietyissä maastonkohdissa. Siihen yritämme täällä Vuokatissa löytää ratkaisuja. Ammunta oli mennyt eteenpäin, joten on kiva lähteä ampumahiihtokisoilla täällä liikkeelle, Pyy sanoo.

Paralympialaisia ajatellen hän on aikataulussa.

– Harjoituskausi oli todella pitkä, jonka jälkeen oli tarkoituskin, että tässä tulee nyt muutaman viikon sisään paljon kisoja. Se on tehojaksoni, kilpailuihin valmistava jakso. Tarkoitus on, että huippukunto ei ole vielä vaan sitten Koreassa.

– Ampumahiihdossa toivon Vuokatissa hyviä ammuntoja, on tuttu maasto ja tuttu ampumapaikka. Toivoisin, että pystyisin onnistumaan ampumapaikalla. Maastohiihdossa odotan sprinttiä erityisesti, mutta toivoisin, että olisi myös normaalimatkoilla terävämpää menoa, Pyy sanoo.

Vuokatin kisoihin on ilmoittautunut urheilijoita 12 maasta.

Aikataulu:

  • 3.2. Ampumahiihdon pikakilpailu
  • 4.2. Ampumahiihdon normaalikilpailu
  • 6.2. Maastohiihdon keskimatkat (vapaa)
  • 8.2. Maastohiihdon sprintit (vapaa)
  • 9.2. Maastohiihdon pitkät matkat (perinteinen)

Lisätietoja kisoistahttp://vuokattievents.fi/paranordicskiing

Teksti ja kuva: Hiihtoliiton tiedotus