Akaan Seudun Invalidit pelien ja välineiden tiimellyksessä

Akaan Seudun Invalidit

Syyskuun 2017 Kuntokuu-kampanjassa haastettiin Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n jäsenyhdistykset ja -seurat keräämään porukalla satoja kilometrejä. Vietettiinhän Suomi 100 -juhlavuotta. Porukkahaasteessa joku saattoi kävellä kuukauden aikana 30 km, toinen ui 50 km jne. Näistä kaikista yhteenlaskettuna tuli satoja kilometrejä. Palkintona haasteessa oli peli- ja välinekoulutus. Koulutus, jossa tutustuttiin helppoihin välineisiin ja peleihin sekä jo olomassa olevien välineiden, kuten sisäkurling, monipuoliseen käyttöön. Palkinto arvottiin osallistuneiden joukkueiden kesken.

Haasteen voittivat Akaan Seudun Invalidit. He pelasivat jo omalla salivuorollaan sisäkurlingia ja niinpä koulutuksessa pelattiin kurlingvälineillä mm. viivakurlingia, golfia, nelikkokurlingia, twisteritarkkuutta jne. Palaute oli paljon naurua ja tyytyväisen oloisia osallistujia. Lisäksi pelattiin helppoa sisägolfia frisbeellä ja pesäpallon esiastetta lentävää kanaa, eli ”ängri böördsiä”. Tässä pelissä oli sisä- ja ulkojoukkueet. Välineinä käytettiin joustavaa veneen sitomisköyttä ja vinkuvaa kumikanaa, jota köydellä ammuttiin ulkojoukkuetta kohti köydellä. Eli eräänlainen ritsaviritys. Sisäjoukkue ritsasi kanan ulkojoukkuetta kohti. Sisäjoukkue teki jonon, jota ampuja/ritsaaja kiersi mahdollisimman monta kertaa ympäri ja keräsi eräänlaisia juoksuja. Ulkojoukkue otti kanan kiinni ja muodosti jonon, joka tunnelipallon lailla pisti kanan kulkemaan haaratunnelia viimeiselle jonossa. Hän juoksi jonon etummaiseksi, huusi hep ja sisäjoukkue lopetti oman jononsa kiertämisen. Hauskaa oli ja pelistrategia parani kierros kierrokselta. Lisäksi juotiin kahvit liikkumisen lomassa.

Kanalinko

Kuntokuu alkoi taas helmikuun 1. päivä, joten osallistukaa, vaikka nyt ei porukkahaastetta olekaan. Muistakaa myös Kuntokuu-sivut osoitteessa www.kuntokuu.fi, jossa teemana kuukauden aikana on hiihto. Pysytään liikkeessä!