Rovaniemen liikuntavastaavakoulutus paukkupakkasessa

Golfia liikuntavastaavakoulutuksessa (kuva: Tiina Siivonen)

Pakkanen paukkui ulkona, kun sisätiloihin oli kokoontunut joukko liikuntavastaavia tai asiasta kiinnostuneita yhdistysaktiiveja. Päivän aikana pohdittiin paikallisyhdistyksen liikuntavastaavan roolia ja tehtäviä ja miten pohjoinen ulottuvuus ja pitkät välimatkat tekevät asioista haasteellisia.

Miten saada pistotien päässä asuvat yhteiseen jumppahetkeen? Tähän Rovaniemen kaupunki on tehnyt oman ratkaisunsa ja kustantaa kyytejä, joista osallistuja maksaa omavastuuosuuden. Paljon keskustelutti yhteistyö, jota hyvällä mallilla onneksi tehdään eri yhdistysten ja järjestöjen kesken. Puheyhteys on hyvä kaupungin suuntaan, joten paljon hyvää jo tapahtuu, mutta Rovaniemi on todella laaja. Kaupungissa on myös erityisliikunnan ohjaaja, joka on tärkeässä roolissa.

Golfia liikuntavastaavakoulutuksessa (kuva: Tiina Siivonen)

Puheen oheen saatiin vatsantäytettä ja golfia sovelletusti päästiin testaamaan Teppo Hiekkarannan johdolla. Golfliitolla on Draivia kouluun -koulutus, jota sovellettiin tarpeen ja osallistujien mukaan. Lisäksi halukkaat pääsivät kokeilemaan sokkopingistä. Päivä meni nopeasti ja voidaan sanoa, että paljon puhetta, mutta ei tyhjästä!

Sokkopingistä liikuntavastaavakoulutuksessa (kuva: Antti Latikka)