Pajala ja Tissari mitaleille kehitysvammaisten yleisurheilun INAS EM-kilpailuissa

Suomen heittäjäkaksikko saavutti kaksi mitalia kehitysvammaisten yleisurheilun INAS EM-kilpailuista, jotka järjestettiin Hollannin Bergen Op Zoomissa 11.–15. kesäkuuta 2014. Hankasalmelainen Jani Tissari saavutti hopeaa keihäänheitossa ja raahelainen Joni Pajala pronssia kiekonheitossa.

Molemmat kokivat, että hieman jäi parantamisen varaa, vaikka etenkin Tissarin sijoitus oli realistisesti ajatellen paras mahdollinen. Keihäskisan voittanut Ranskan Thierry Washetine heitti tuloksen 48,30 Tissarin parhaan heiton kantaessa lukemiin 41,11. Tissari olikin tyytyväinen sijoitukseensa, mutta pettyi tulokseensa.

Pajala voitti tiukassa kiekkokilpailuissa monta kovaa heittäjää, mm. lajin edellisen Euroopan mestarin Ruotsin Jeffrey Igen. Ensimmäisellään parhaan heittonsa 33,28 kiskaissut Pajala joutui kuitenkin toteamaan Viron Deniss Sedelnikovin (36,72) ja Puolan Krzysztof Kaczmarekin (34,14) paremmakseen.

Pajala lähti kisaan mestaruus tavoitteenaan ja hänellä oli alkukaudesta heitettynä tulos 35,13, joten hän ei ollut täysin tyytyväinen suoritukseensa ja sijoitukseensa.

– Ehkä tämä pronssi joskus kirkastuu mielessä, Pajala totesi.

INAS on kehitysvammaisten urheilun kansainvälinen kattojärjestö, jonka urheilijoilla on mahdollisuus päästä myös paralympialaisiin. Kehitysvammaisten lajivalikoima paralympialaisissa on kuitenkin hyvin suppea. Heittolajeista paralympiaohjelmaan kuuluu kuulantyöntö.

Kehitysvammaisten yleisurheilun INAS EM-kilpailut, Bergen Op Zoom, Hollanti 11.–15.6.2014