Eurooppalaiset maalipalloseurat perustivat oman järjestön – Erkki Miinala puheenjohtajaksi

Old Powerin Erkki Miinala ja Ehsan Zoveidavi

Maalipallon vuotuisen eurooppalaisen seurajoukkuekilpailun, Super European Goalball Leaguen neljä ydinseuraa perustivat 30. huhtikuuta Berliinissä eurooppalaisten maalipalloseurojen järjestön European Goalball Club Association EGCA:n. Järjestön ensimmäinen puheenjohtaja on Suomen maajoukkueen ja espoolaisen Old Powerin Erkki Miinala.

EGCA on itsenäinen järjestö, joka suoraan edustaa eurooppalaisia maalipalloseuroja. EGCA:n tehtävä on edistää eurooppalaista seurajoukkuemaalipalloilua ja toimia sen edunvalvojana. Tavoitteena on luoda eurooppalaiseen maalipalloiluun aiempaa demokraattisempi hallintomalli, joka painottaa seurajoukkueiden avainroolia lajin eteenpäin viemisessä. 

EGCA:n perustajajäsenet ovat suomalainen Old Power, ruotsalainen FIFH Malmö, saksalainen RGC Hansa Rostock ja portugalilainen Sporting CP. Järjestö alkaa luoda nyt itselleen sääntöjä ja ryhtyy lähiaikoina hankkimaan uusia jäsenseuroja.

– Olen todella innoissani siitä, että järjestö on saatu perustettua ja erityisen otettu olen siitä, että saan toimia seurani Old Powerin edustajana koko uuden järjestön historian ensimmäisenä puheenjohtajana. Olen ollut Super European Goalball Leaguen perustamisesta asti mukana luomassa ja kehittämässä liigaa, mutta nyt olemme ottamassa todella isoja askelia kohti unelmaamme Euroopan laajuisesta todellisesta "Mestareiden liigasta", Miinala sanoi.

EGCA:n synnyn myötä myös seurajoukkuekilpailu SEGL:ää on tarkoitus laajentaa. Suunnitelmissa on kaksi maantieteellisesti jaettua lohkoa: SEGL North ja SEGL South. Lohkojen parhaat etenvät finaaliturnaukseen, jossa ratkaistaan seurajoukkueiden Euroopan mestari. Sarjan lopullinen muoto kaudelle 2018–2019 julkaistaan myöhemmin.