Vantaalla koettiin yksi kotimaisen Special Olympics -rytmisen voimistelun huippuhetkistä

Rytmisen voimistelun Special Olympics -kilpailun osallistujat (kuva: Mika Hänninen)

Sport Club Vantaa järjesti sunnuntaina rytmisen voimistelun kansalliset Special Olympics -kilpailut ja joukkuevoimistelun Seura Cupin Vantaan Lumossa.

Special Olympics -kisoihin osallistui 15 voimistelijaa neljästä eri seurasta. Kilpailuja käytiin niin pallolla, nauhalla, vanteella, narulla kuin keiloilla. Eniten osallistujia oli kisaamassa pallo-ohjelmalla. Kilpailuissa oli myös mukana useita ensikertalaisia. Ensiesiintyminen täyden katsomon edessä oli monille jännittävä tilanne, mutta yleisön huikean kannustuksen saattelemana kisoissa nähtiin upeita suorituksia eikä jännitys näkynyt esityksissä.

Muutamassa vuodessa soveltavan rytmisen voimistelun pariin on tullut jo kymmeniä uusia harrastajia ja kilpailijoita. Suuri kiitos siitä kuuluu ansaitusti aktiivisille seuroille kuten Sport Club Vantaa, Tampereen Sisu, Naantalin Voimistelijat ja Jalasjärven Naisvoimistelijat. Aktiivisella ja kehittyvällä toiminnalla saadaan varmasti lisää voimistelijoita upean harrastuksen pariin.

Sunnuntain kilpailukokemus oli kaikille yksi voimisteluharrastuksen kohokohdista, ja näitä hienoja kokemuksia seurat tulevat tarjoamaan myös jatkossa mahdollisimman monille.

Teksti ja kuva: Mika Hänninen

Vantaan rytmisen voimistelun Special Olympics -kilpailujen tulokset

Rytmisen voimistelun seuroja voi hakea VAU:n Löydä oma seura -palvelusta