Oululaiselle Juhani Kokolle uran toinen paravoimanoston EM-pronssi

Juhani Kokko (kuva: Harri Kapustamäki)

Oululainen Juhani Kokko voitti uransa toisen paravoimanoston EM-pronssin. Hän nosti 144 kilon tuloksen miesten alle 59-kiloisten penkkipunnerruksissa ja sijoittui kolmanneksi Ranskan Berck-Sur-Merissä järjestettävissä Euroopan mestaruuskilpailuissa.

– Viimeisellä nostolla yritin kiilata hopealle uudella ennätystuloksella 154 kiloa, mutta paukut eivät vielä ihan riittäneet viedä näitä painoja loppuun asti. Mitalia lähdettiin hakemaan ja se tuli, Kokko sanoi.

Kokko nosti ensimmäisellä yrityksellään 141 kiloa ja toisella 144 kiloa. Kolmanteen hän teki reippaan kymmenen kilon noston, jotta pystyisi ohittamaan hopeaa tuloksella 153 kg voittaneen Puolan Mariusz Tomczykin. EM-kultaa vei suvereenisti Kreikan Paschalis Kouloumoglou tuloksella 179 kiloa.

Kokon edellinen EM-pronssi oli vuodelta 2013. Vuoden 2016 Rio de Janeiron paralympialaisissa hän sijoittui kuudenneksi.

Mitali oli Suomelle toinen Ranskan EM-kilpailuissa. Perjantaina Reetta Jokinen voitti pronssia naisten alle 45-kiloisten sarjassa. Maanantaina kilpailuvuorossa ovat kaksi viimeistä suomalaisnostajaa, oululaiset Harri Kauppila (alle 80 kg) ja Janne Piipponen (alle 88 kg).