Janne Piipposelle hopeaa paravoimanoston EM-kilpailuissa Ranskassa

Janne Piipponen

Oululainen Janne Piipponen voitti hopeaa paravoimanoston Euroopan mestaruuskilpailujen alle 88-kiloisten sarjassa Ranskan Berck-Sur-Merissä. Piipponen penkkipunnersi ensimmäisellään ylös 176 kiloa, mikä riitti kakkossijaan ylivoimaisen ykkösen, Ranskan Rafik Arabatin (196kg) takana.

– Olipa halpa mitali. Taktikointi onnistui meillä tänään nappiin toisten maiden nostajien epäonnistuessa nostoyrityksissään, Piipponen sanoi.

Piipposelle riitti kilpailussa yksi onnistunut nosto, kun pahimmat kilpakumppanit, Unkarin Sedric Watchou Kouokam ja Puolan Tomasz Kociubinski eivät onnistuneet viimeisissä nostoissaan. Sijoituksellisesti Piipposen hopea oli maksimisuoritus, sillä voittaja Ranskan Arabat nosti parikymmentä kiloa painavampia rautoja.

Hopea oli Piipposen uran paras sijoitus arvokilpailuissa. Vuonna 2013 haukiputaalainen saavutti EM-pronssia.

Maanantain toinen suomalaisnostaja, oululainen Harri Kauppila oli myös lähellä mitalia. Hän nosti alle 80-kiloisten sarjassa toisella yrityksellään onnistuneesti ylös 166 kilon tuloksen. Jos päätöskierroksen 173 kiloa olisi noussut hyväksytysti, Kauppila olisi ollut pronssilla. Nyt oli tyytyminen neljänteen sijaan Kreikan Gkremislav Moysiadisin (186kg), Ukrainan Yurii Babynetsin (185kg) ja Ranskan Julien Avom Mbumen (169kg) perässä.

Suomen viisihenkinen joukkue saavutti paravoimanoston EM-kilpailuista yhteensä kolme mitalia. Piipposen hopean lisäksi oululainen Juhani Kokko ja turkulainen Reetta Jokinen juhlivat pronssia omissa painoluokissaan.