Miller ja Miinala valittiin MM-maalipallon arvokkaimmiksi pelaajiksi

USA:n Asya Miller ja Suomen Erkki Miinala saivat maalipallon MM-kilpailujen arvokkaimman pelaajan palkinnot. Parhaat maalintekijät turnauksessa olivat Turkin Sevda Altunoluk ja Brasilian Leomon Silva.

Asya Miller teki turnauksessa 12 maalia ja oli puolustuksessa kuin muuri yhdessä koko USA:n muun joukkueen kanssa. USA:n naiset eivät päästäneet maaliakaan kahdessa viimeisessä ottelussaan. Miller heitti molemmat maalit USA:n 2-0-välierävoitossa Japanista. Hän myös avasi maalitilin finaalissa Venäjää vastaan koko ottelun ensimmäisellä heitolla.

Erkki Miinala teki turnauksessa 24 maalia. Hänen kädestään lähti neljä tärkeää osumaa Suomen 6-3-voitossa USA:sta välierävaiheessa. Miinala imi voimaa ja itseluottamusta kotiyleisöstä ja onnistui levittämään niitä myös muuhun Suomen joukkueeseen.

Turkin Sevda Altunoluk oli lähes pysäyttämätön naisten turnauksessa. Hän heitti 31 maalia kahdeksassa ottelussa. Venäjä oli ainoa joukkue, joka löysi lääkkeen Altunolukin heittoihin. Turkki ja Venäjä kohtasivat turnauksessa kahdesti ja Altunoluk onnistui noissa peleissä vain kertaalleen. Pronssiottelussa Japania vastaan hän teki ottelun kaikki kolme maalia

Lisätiedot MM-kilpailuista: www.goalball2014.fi