Lentopallojoukkueelle ja Sundströmille kultaa sydän- ja keuhkosiirrokkaiden EM-kilpailujen avauspäivänä

Suomen lentopallojoukkue: Isto Törrönen (ylärivi vasemmalla), Arto Kärkkäinen, Arto Aho, Juha Ojastenmäki (alarivi vasemmalla), Jukka Saarinen, Jaana Soppi, Risto Aholainen, Reijo Hilli (kuva: Juuso Heljaste)

Suomi saavutti kuusi mitalia sydän- ja keuhkosiirron saaneiden Euroopan mestaruuskilpailujen ensimmäisenä kilpailupäivänä Italian Lignano-Sabbiadorossa.

Suomen sydän- ja keuhkosiirrokkaiden lentopallojoukkue voitti jo seitsemännen peräkkäisen Euroopan mestaruutensa. Suomi voitti kaikki kuusi otteluaan ja vei kultaa ennen Kreikkaa ja Italiaa. EM-kilpailut järjestetään joka toinen vuosi, joten suomalaislentopalloilijoiden valtakausi on kestänyt jo pitkälti toista vuosikymmentä.

Päivän toisessa lajissa maastojuoksussa suomalaisista kultaa voitti vihtiläinen Armi Sundström 65–69-vuotiaiden sarjassa. Sundström sai sydämensiirron vuonna 2014 ja osallistuu nyt toisiin sydän- ja keuhkosiirrokkaiden EM-kilpailuihinsa. Ennen sydänsairauttaan Sundström harrasti aktiivisesti suunnistusta. Henkilöjuttu Sundströmistä on luettavissa täältä.

Suomalaisnaiset ottivat 65–69-vuotiaiden naisten sarjassa kaksoisvoiton, kun kuopiolainen Pirjo Mäkinen juoksi hopealle Sundströmin vanavedessä. Hopeamitalin suomalaisista voittivat 4 kilometrin maastojuoksussa myös espoolainen Risto Aholainen 35–44-vuotiaissa ja kotkalainen Pertti Salminen yli 70-vuotiaiden sarjassa. Pronssia saavutti espoolainen Anni Metsola 35–44-vuotiaiden sarjassa.

Keskiviikkona Lignanon kisojen ohjelmassa on mm. uintia, petankkia ja golfia. Kisat päättyvät perjantaina 15.6.

Suomen joukkue sydän- ja keuhkosiirrokkaiden EM-kilpailuissa löytyy TÄÄLTÄ.

Sydän- ja keuhkosiirrokkaiden EM-kilpailut, Lignano-Sabbiadoro, Italia 11.–16.6.2018, 1. kilpailupäivän tuloksia