Tästä on kyse Special Olympics Finlandin #SamassaJengissä -kampanjassa

Tommi Tyynilä ja Jarkko Nieminen

Special Olympics Finlandin #SamassaJengissä -kampanjassa juhlistetaan sitä, että urheillessa – kuten kaikkialla muuallakin elämässä – me kaikki olemme samaa jengiä.

Kampanjan keskipisteessä on Suomen 71 urheilijan joukkue, Sisujengi, joka valmistautuu maaliskuussa 2019 Abu Dhabissa järjestettäviin Special Olympics -kesämaailmankisoihin. Special Olympics Finland rohkaisee kaikkia mukaan kannustamaan näitä hienoja urheilijoita ja kulkemaan heidän mukanaan matkalla kohti elämän yhdestä suurista kohokohdista.

#SamassaJengissä -kampanjan avanneessa videossa Suomen kaikkien aikojen tenniksenpelaaja Jarkko Nieminen sparraa Special Olympics -tennisässiämme. Abu Dhabissa tullaan ensimmäistä kertaa näkemään suomalaisia Special Olympics -tenniksenpelaajia, videollakin esiintyvät Tommi Tyynilä ja Sanna Sepponen

 
Tässä alla toinen #SamassaJengissä -video Sisujengin muotikuvauksista.
 
 
Abu Dhabin Special Olympcis -kesämaailmankisoihin lähtevät Unified-koripalloilijat saivat vinkkejä ja valmennusta kotimaisilta huippupelaajilta Teemu Rannikolta, Mikko Koivistolta ja Matias Ojalalta. Katso video:
 
 

Näin voit osallistua #SamassaJengissä -kampanjaan

”Tavallinen kansalainen”

Voit ottaa kuvia tai videoita, joissa olet yhdessä tuntemasi tai tapaamasi Special Olympics -urheilijan tai kenen tahansa kehitysvammaisen liikkujan kanssa. Häshtägillä #SamassaJengissä voit osoittaa sosiaalisessa mediassa tukesi Special Olympics -toiminnalle ja meidän kaikkien yhteiselle urheilu- ja liikuntakulttuurille. Luonnollisesti myös Special Olympics -urheilijat itse voivat osallistua kampanjaan omilla kuvillaan ja videoillaan.

Lajiliitot ja urheiluseurat

Lajiliitoille ja urheiluseuroille #SamassaJengissä -kampanja on oivallinen tapa tuoda osaltaan käytäntöön yhdenvertaisuussuunnitelmissa mainittuja asioita. Kannustamme etenkin niiden 14 lajin lajiliittoja, joista on urheilijoita mukana kisoissa miettimään tilanteita, joissa lajinne huippujen ja Special Olympics -urheilijoiden kohtaamisia voisi toteuttaa – aivan kuten tennisvideon osalta Talin Tenniskeskuksen harjoitusvuorolla tehtiin. Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU auttaa mielellään näiden kohtaamisten toteuttamisessa ja tarvittaessa taltioinnissakin (yhteyshenkilö löytyy sivun alalaidasta). Kuvia ja videoita voi jakaa sosiaalisen median kanavissa #SamassaJengissä -häshtägillä.

Yritykset ja muut yhteistyökumppanit

Special Olympics -toiminta on fantastinen yhteistyökohde mille tahansa vastuunsa tuntevalle yritykselle. #SamassaJengissä -kampanjan tiimoilta voimme toteuttaa esimerkiksi yhteisiä videoita tai Special Olympics -urheilijoita voi osallistua yrityksenne tilaisuuksiin. Special Olympics -urheilu on oma maailmansa, josta meillä kaikilla olisi paljon opittavaa! Lisätietoja yhteistyökumppanuudesta TÄÄLTÄ.