Suomelle kultaa sulkapallosta ja petankista sydän- ja keuhkosiirrokkaiden EM-kilpailuista

Reino Luokkanen, Jarmo Leväinen ja Jukka Saarinen (kuva: Juuso Heljaste)

Suomen mitalitili kasvoi seitsemällä sydän- ja keuhkosiirrokkaiden Euroopan mestaruuskilpailujen kolmantena kilpailupäivänä Italian Lignano-Sabbiadorossa. Kaikista päivän kolmesta suomalaislajista – pyöräilystä, petankista ja sulkapallosta – oli tuomisina vähintään yksi mitali.

Petankkia pelattiin kolmihenkisin joukkuein. Suomen kolmikko Reino Luokkanen (Espoo), Jukka Saarinen (Jalasjärvi), Jarmo Leväinen (Vantaa) ylsi ykköseksi 30 joukkueen kilpailussa.

Suomen toisen kultamitalin torstaina saavutti sulkapallon nelinpelipari Arto Kärkkäinen (Kuopio)–Juha Ojastenmäki (Äänekoski) alle 50-vuotiaiden sarjassa. Kärkkäisen ja Ojastenmäen finaaliottelu brittiparia vastaan oli äärimmäisen tasainen, mutta kokenut suomalaiskaksikko käänsi ratkaisupisteet edukseen.

Sulkapallosta Suomi voitti myös neljä muuta mitalia. Espoolainen Risto Aholainen saavutti hopeaa 35–44-vuotiaiden miesten kaksinpelistä. Niin ikään espoolaiset Lotta Pukkila ja Anni Metsola jakoivat pronssin 35–44-vuotiaissa naisissa, kun pronssiotteluja ei turnauksessa pelattu. Pukkila ja Mila Gustavsson-Lilius voittivat lisäksi pronssia nelinpelistä.

Pyöräilyssä Suomen ainoa edustaja, espoolainen Esko Sohlo polki pronssille yli 65-vuotiaiden sarjassa 20 kilometrin maantieajossa.

Suomella on kolmen kilpailupäivän jälkeen kasassa 13 mitalia (4 kultaa, 4 hopeaa, 5 pronssia). Sydän- ja keuhkosiirrokkaiden EM-kilpailujen viimeisenä kilpailupäivänä perjantaina on ohjelmassa yleisurheilukilpailut, joihin osallistuvat lähes kaikki Suomen 20 urheilijan joukkueesta.

Suomen joukkue sydän- ja keuhkosiirrokkaiden EM-kilpailuissa löytyy TÄÄLTÄ.

Sydän- ja keuhkosiirrokkaiden EM-kilpailut, Lignano-Sabbiadoro, Italia 11.–16.6.2018, 3. kilpailupäivän tuloksia