Leo Lähteenmäki ui EM-hopealle ennätysajallaan

Swimming Jyväskylän Leo Lähteenmäki otti hopeaa vammaisuinnin EM-kilpailuissa maanantai-iltana Hollannin Eindhovenissa. Lähteenmäki ui S9-luokan 50 metrin vapaan finaalin kakkoseksi tuloksella 26,14. Hän paransi viime kesän ennätysaikaansa 0,13 sekuntia.

– Olen tosi tyytyväinen. Uinti tuntui hyvältä eikä mitään virheitä sattunut. Haaveena oli mestaruus ja ehkä alle 26 sekuntia, mutta en ole todellakaan pettynyt tähänkään, Lähteenmäki iloitsi Eindhovenista.

Euroopan mestaruuden vei Espanjan Jose Antonio Mari Alcaraz ajalla 26,00. Espanjalainen oli Lähteenmäen edellä myös viime kesän MM-uintien mitalikorokkeella suomalaisen pokatessa pronssia.

Lähteenmäen urakka Hollannissa jatkuu keskiviikkona satasen vapaassa, jossa hänellä on myös mahdollisuus mitaleille.

– Sataselta odotan hyvää suoritusta ja korkeaa sijaa, Lähteenmäki sanoi.

Lähde: Uimaliiton tiedotus