Kick off -tilaisuudet ympäri Suomea käynnistävät Valtti-syksyn

Vuoden 2018 Valtti-ohjelman liikuntakokeilut alkavat toden teolla syksyllä. Ympäri Suomen järjestetään elo-syyskuussa Valtti-ohjelman Kick off -tilaisuuksia, joissa urheiluseurat ja muut toimijat esittelevät liikuntatarjontaansa Valtti-ohjelmassa mukana oleville lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen.

Valtti-ohjelmassa on mukana noin 250 erityistä tukea tarvitsevaa lasta ja nuorta. Heille on osoitettu oma henkilökohtainen Valtti tai Valtti-pari, jonka kanssa lähdetään syksyllä etsimään omaa liikuntaharrastusta. Valtit ovat pääasiassa liikunta-, kasvatus-, kuntoutus- tai sosiaalialan opiskelijoita. Valtti-ohjelmasta voit lukea tarkemmin TÄÄLTÄ.

Suurin osa Kick off -tilaisuuksista on suunnattu vain Valtti-ohjelmaan osallistuville lapsille ja nuorille perheineen. Osa Kick offeista järjestetään muullekin yleisölle avointen tapahtumien yhteydessä. Näissä tapauksissa alla olevasta listasta löytyy linkki tapahtuman lisätietoihin.

Kick off -tilaisuuksissa lapset ja nuoret pääsevät viimeistään tapaamaan oman Valttinsa, elleivät ole tätä jo aiemmin tavanneet. Kick off -tilaisuuksien jälkeen Valtit ja ohjattavat ryhtyvät tekemään liikuntakokeiluja. Valtit ovat yhteydessä urheiluseuroihin, joilta toivotaan avointa asennetta, jotta Valtti-ohjelmaan osallistuvat lapset ja nuoret pääsisivät kokeilemaan mahdollisimman monipuolisesti erilaisia liikuntamuotoja.

– Kick off -tilaisuuksiin on lupautunut ihan mukavasti urheiluseuroja esittelemään toimintaansa ja edelleen on mahdollista ilmoittaa oma seuransa mukaan. Edellisvuoden perusteella voi sanoa, että Kick off -tilaisuuksiin osallistuneet seurat ovat usein olleet niitä, joihin on myös tullut kokeilijoita myöhemmin syksyllä ja sitä kautta mahdollisia uusia liikkujia seuraan, sanoo Valtti-ohjelmaa koordinoiva Nina Peltonen Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:sta.

Jos seura haluaa tulla esittelemään toimintaansa Valtti-lapsille oman paikkakuntansa Kick off -tilaisuuteen, voi ilmoittautumisen tehdä Nina Peltoselle, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 050 400 1532.

Kick off -tilaisuudet syksyllä 2018

Elokuu

Syyskuu

  • 6.9. Kajaani
  • 6.9. Helsinki
  • 8.9. Tampere
  • 10.9. Pori
  • 11.9. Kuopio
  • 11.9. Rovaniemi
  • 27.9. Jyväskylä

Lokakuu

  • 31.10. Joensuu