Viikko 34: Vammaisurheilun ja -liikunnan tapahtumia

Marjaana Heikkinen (kuva: Riku Valleala)

Viikolla 34 (20.–26.8.) on luvassa mitaleita Suomeen, kun 11 suomalaista kisaa parayleisurheilun EM-kilpailuissa Berliinissä ja seitsemän suomalaista sokkopingiksen EM-kilpailuissa Varsovassa. Neljän vuoden välein järjestettävät soveltavan liikunnan päivät kokoavat alan ammattilaiset Helsinkiin tiistaiksi ja keskiviikoksi.

20.–26.8. Berliini, Saksa: Parayleisurheilun EM-kilpailut

  • Parayleisurheilun EM-kilpailuista on odotettavissa jälleen runsaasti suomalaismitaleita, kun esimerkiksi Leo-Pekka Tähti, Toni Piispanen, Henry Manni, Amanda Kotaja, Marjaana Heikkinen ja Ronja Oja pääsevät vauhtiin. Yle seuraa kisoja tiiviisti.
  • Yhteyshenkilö: päävalmentaja Maarit Kurki, puh. 040 777 0467, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

21.–22.8. Ammattikorkeakoulu Arcada, Helsinki: Soveltavan liikunnan päivät

  • Vuodesta 1986 lähtien neljän vuoden välein järjestetyt Soveltavan liikunnan päivät kokoavat alan ammattilaiset ja asiantuntijat yhteen käymään läpi ajankohtaisia aiheita.
  • Yhteyshenkilö: Liikuntatieteellinen Seura, Saku Rikala, puh. 010 778 6605, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

21.–27.8. Varsova, Puola: Sokkopingiksen EM-kilpailut

  • Hanna Vilmi puolustaa naisten sokkopingiksen Euroopan mestaruutta ja hänen kovin haastajansa on niin ikään suomalainen, maailmanrankingin ykkönen Jaana Pesari. Myös miesten sarjassa suomalaisilla on mitalimahdollisuudet ja joukkuekisassa Suomi kuuluu kultamitaliehdokkaisiin.
  • Yhteyshenkilö: päävalmentaja Akseli Makkonen, puh. 050 363 4529, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

24.–26.8. Liikuntakeskus Pajulahti, Lahti: Iloliikuttaja-koulutuksen päätöskurssi

  • Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU kouluttaa vertaisohjaajia kaksiosaisessa Iloliikuttaja-koulutuksessa. Koulutuksen ensimmäinen viikonloppu järjestettiin alkuvuodesta ja nyt on päätöskurssin aika.
  • Yhteyshenkilö: VAU, Tiina Siivonen, puh. 040 833 4869, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kuva: Riku Valleala