Suomen kelkkajääkiekkoilijat isännöivät Kiinaa ja Australiaa C-sarjan MM-kilpailuissa Vierumäellä 

Suomen ja Itävallan välinen kelkkajääkiekko-ottelu (kuva: Emilia Malin)

Kelkkajääkiekon C-sarjan MM-kilpailut pelataan 6.–8. marraskuuta Vierumäellä. Turnauksen järjestelyistä vastaavat Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ja Suomen Jääkiekkoliitto.

Isäntämaa Suomi saa vieraakseen eksoottisia kiekkomaita, sillä kolmen joukkueen turnauksen kaksi muuta maata ovat Kiina ja Australia. Turnaus pelataan yksinkertaisena sarjana, jonka voittaja nousee MM-kilpailujen B-sarjaan vuodeksi 2019.

Kiina ja Australia ovat kelkkajääkiekon arvokisojen ensikertalaisia. Suomi sijoittui kaksi vuotta sitten Serbiassa pelatuissa edellisissä C-sarjan MM-kilpailuissa toiseksi Itävallan jälkeen ja jäi niukasti vaille sarjanousua.

– C-sarjan MM-kilpailut tulee olemaan osallistuville maille hyvä tilaisuus sekä kamppailla sarjanoususta että kehittää omaa pelaamistaan. C-sarjan turnaus on suunniteltu juuri kelkkajääkiekon osalta alkuvaiheessa oleville maille, jotta ne pääsevät pelaamaan suurin piirtein samalla tasolla olevia vastustajia vastaan, sanoi Kansainvälisen Paralympiakomitean IPC:n alaisen World Para Ice Hockey -järjestön johtaja Barbora Kohoutova.

Kelkkajääkiekko on paralympialaji. Yhdysvallat ja Kanada ovat lajin kaksi selvästi suurinta maata, mutta muilta osin lajin valtasuhteet poikkeavat jonkin verran pystyjääkiekosta. Vuoden 2016 paralympiapronssimitalisti on Etelä-Korea ja paralympialaisten paras eurooppalaismaa oli Italia. Pohjoismaista Ruotsi ja Norja olivat mukana Pyeongchangin paralympialaisissa, mutta Suomessa ollaan toistaiseksi vielä takamatkalla.

Lue lisää kelkkajääkiekosta TÄÄLTÄ.