Anne Tirrosen kiri riitti hopeaan elinsiirron saaneiden EM-kilpailuissa

Suomen joukkue aloitti menestyksekkäästi kisaurakkansa elinsiirron saaneiden ja dialyysipotilaiden Euroopan mestaruuskilpailuissa Puolan Krakovassa. Ensimmäisenä kilpailupäivänä kisojen ohjelmassa olivat viiden kilometrin minimaraton sekä petanquen henkilökohtaiset kilpailut ja parikilpailut. Suomalaisurheilijat keräsivät avauspäivänä yhdeksän mitalia. Vain kulta jäi puuttumaan. Tuloksena oli viisi hopeaa ja neljä pronssia.

Lähimmäs kultamitalia pääsi lieksalainen Anne Tirronen, joka juoksi hopealle minimaratonilla Ruotsin Ulrika Svantessonin perässä. Elinsiirron saaneiden kilpailuissa ei juosta terveydellisistä syistä yli viiden kilometrin matkoja, mutta Tirronen olisi kaivannut hieman lisämetrejä kovalle loppukirilleen.

– Harmi, että aloitin loppukirin liian myöhään. Paransin kuitenkin ennätystäni lähes minuutilla, sanoi Tirronen, joka juoksi ajan 25.03,42.

Myös tamperelainen Tomi Palovaara saavutti hopeaa minimaratonilla. Hän tosin jäi voittoon juosseesta Unkarin Georgo Laszlo Mezeistä lähes kaksi ja puoli minuuttia.

Petanquessa suomalaiset keräsivät kolme hopeaa ja neljä pronssia. Helsinkiläiset Rainer Nissinen ja Janne Tirronen voittivat henkilökohtaisen kilpailun ikäryhmissään hopeaa. Kakkossijalle ylsivät myös jämsäläinen Joni Jatkonen ja isojokelainen Tomi Syväjärvi parikilpailussa.

– Jatkonen ja Syväjärvi pelasivat kylmäpäistä peliä. Vastassa oli huomattavasti kovempitasoisia pelaajia, mutta pojat onnistuivat täydellisesti juuri oikeissa heitoissa ja ratkaisuissa, Suomen joukkueenjohtaja Teemu Lakkasuo totesi.

Pronssia petanquessa toivat omista ikäryhmistään Syväjärvi, helsinkiläinen Olavi Rautiainen ja karkkilalainen Asko Räsänen henkilökohtaisessa kilpailussa sekä Rautiainen ja espoolainen Hannu Ouvinen parikilpailussa.

EM-kilpailujen kotisivut: www.etdsc2014krakow.pl

Elinsiirron saaneiden ja dialyysipotilaiden EM-kilpailut, Krakova, Puola 16.–23.8.2014

Minimaraton (5 km)

Naiset

  • F4 (40–49-v): 1) Ulrika Svantesson Ruotsi 24.48,18, 2) Anne Tirronen Suomi 25.03,42, 3) Sheila Gregan Irlanti 30.31,27, 4) Monika Pilger Saksa 31.40,82.

Miehet

  • M2 (18–29-v): 1) Georgo Laszlo Mezei Unkari 17.56,81, 2) Tomi Palovaara Suomi 20.18,93, 3) Artur Zychowicz Puola 22.48,26.

Petanque

Miehet

  • M2–M3 (18–39-v): 1) Maximilian Lang Itävalta, 2) Janne Tirronen Suomi, 3) James Reynolds Irlanti ja Tomi Syväjärvi Suomi.
  • M5 (50–59-v): 1) Lászlo Katona Unkari, 2) Rainer Nissinen Suomi, 3) Istvan Urbán Unkari ja Marjan Knez Slovenia
  • M6–M7 (60+ -v): 1) Charlie Ryan Irlanti, 2) Alain Fossard Ranska, 3) Asko Räsänen Suomi ja Olavi Rautiainen Suomi
  • Avoin parikilpailu: 1) István Urbán/Lászlo Katona Unkari, 2) Joni Jatkonen/Tomi Syväjärvi Suomi, 3) Alain Fossard/Fabien Toutlemonde Ranska ja Olavi Rautiainen/Hannu Ouvinen Suomi.