Yhteistyötä liikkuen – UUMU ja Syke ulkoilivat Nummelassa

Loppuvenyttely

Uudenmaan munuais- ja maksayhdistys UUMU järjesti ulkoilutapahtuman Vihdin Nummelassa sunnuntaina 9. syyskuuta. Mukana yhteistyössä olivat Sydän- ja keuhkosiirrokkaat Syke sekä VAU. Tapahtuma tarjosi erilaisia aktiviteettejä, joihin jokainen sai kuntonsa ja kiinnostuksensa mukaan osallistua. Lajeina olivat petanque, mölkky, boccia, kanalinko, pesäpallo ja frisbeegolf.

Lisäksi oli mahdollista nauttia Nummelanharjun kauniista maisemista ja hyvistä kävelyreiteistä. Paikallinen pesäpalloseura piti kahviota, joten kahvittelu ja juttelu kanssaihmisten kanssa oli myös mahdollista. Ruokailu oli järjestetty läheiselle motellille. Jokaiselle siis jotakin. Päivän päätteeksi oli yhteinen kehonhuolto ja venyttely paikallisen fysioterapeutin voimin. Hiki tuli eikä vain aktiviteettien johdosta, sillä sää helli noin 60 osallistujaa auringonpaisteella.

Puuhamies Terho Marttinen

Yhtenä puuhamiehenä UUMU:sta oli paikallinen Terho Marttinen. Hänellä oli hyviä paikallisia kontakteja, joiden avulla sai mm. pesäpalloseuran ja frisbeegolfseuran mukaan tapahtumaan. Ulkoilupäivän avasi teemaan sopivasti Vihdin liikuntatoimenjohtaja Raija Ranta-Porkka, joka korosti yhteistyön merkitystä ja paikallisia mahdollisuuksia liikkumiseen. Ulkoilutapahtuma oli hyvä esimerkki yhteistyöstä ja että lähellä pääkaupunkiseutuakin on erinomaisia paikkoja järjestää tapahtumia liikunnan merkeissä.

UUMU on mukana VAU:n KEHU-hankkeessa, jossa mietitään sekä toteutetaan kehitystä ja uudistusta VAU:n jäsenyhdistyksen tai -seuran liikuntatoimintaan. Tämä oli yksi esimerkki KEHU:n aikaansaannoksista. KEHU-hankkeeseen voi hakea vuosittain huhti-toukokuun aikana ja yhdistys/seura voi olla mukana noin vuoden. KEHUsta voit lukea lisää osoitteesta https://www.vammaisurheilu.fi/palvelut/jasenpalvelut/kehittamisohjelma.

VAU:n Kuntokuuta vietetään syyskuun ajan, joten liikutaan ja kirjataan liikkumisemme. Lisätietoja osallistumiseesi ja liikkumiseesi saat www.kuntokuu.fi!

Vihdin liikuntatoimenjohtaja Raija Ranta-Porkka, UUMun sihteeri Sari Ruotsalainen, UUMUn puheenjohtaja Timo Nerkko ja Syken puheenjohtaja Sari Männikkö.

Teksti ja kuvat: Tiina Siivonen