Arto Järvinen hallitsi elinsiirron saaneiden EM-kilpailujen keilailua

Salolainen Arto Järvinen oli yksi ehdottomasti parhaista keilaajista elinsiirron saaneiden ja dialyysipotilaiden EM-kilpailuissa Puolan Krakovassa. Tästä todisteena hän voitti kultamitalin niin henkilökohtaisessa kilpailussa kuin parikilpailussa yhdessä helsinkiläisen Rainer Nissisen kanssa.

Suomalaiskeilaajien taso oli kauttaaltaan kova, sillä Suomi nappasi keilailusta kuusi mitalia, joista kolme kultaa, yksi hopea ja kaksi pronssia.

M6–M7-luokassa, eli yli 60-vuotiaissa, Suomi vei jopa parikilpailun kolmoisvoiton. Karkkilalainen Asko Räsänen ja janakkalalainen Mauri Kuotola muodostivat voittajaparin. Espoolaisen Hannu Ouvisen ja helsinkiläisen Olavi Rautiaisen pari sijoittui hopealle ja helsinkiläisten Martti Siekkisen ja Veijo Uotisen pari pronssille.

Keilailun kuuden mitalin saldon täydensivät joensuulainen Tarja Savolainen ja lahtelainen Eija Vanhalakka 40–59-vuotiaiden sarjan parikilpailun pronssimitalillaan.

Myös EM-kilpailujen golfkentältä oli suomalaistuomisia. Sekä tuusulalainen Jari Vihanne että salolainen Kalevi Ajalin voittivat omassa ikäluokassaan hopeaa. Näin Suomen keskiviikkopäivän kokonaissaldo nousi kahdeksaan mitaliin. Kokonaisuudessaan Suomi on voittanut neljän ensimmäisen kisapäivän aikana 22 mitalia: viisi kultaa, yhdeksän hopeaa ja kahdeksan pronssia.

Suomalaisille lisämitaleja tulee tuottamaan vielä kahtena viimeisenä kilpailupäivänä järjestettävä yleisurheilu.

Elinsiirron saaneiden ja dialyysipotilaiden EM-kilpailut, Krakova, Puola 16.–23.8.2014

Keilailu

Miehet

M5 (50–59-v), henkilökohtainen kilpailu: 1) Arto Järvinen Suomi, 2) Nikolaos Kamaratos Kreikka, 3) Charalambos Soteriou Kypros

M5 (50–59-v), parikilpailu: 1) Rainer Nissinen/Arto Järvinen Suomi, 2) Josko Simic/Zvezdan Rihter Slovenia, 3) Athanasiois Anachourlis/Ioannis Papanikolau Kreikka

M6–M7 (60+ -v), parikilpailu: 1) Mauri Kuotola/Asko Räsänen Suomi, 2) Olavi Rautiainen/Hannu Ouvinen Suomi, 3) Martti Siekkinen/Veijo Uotinen Suomi

Naiset

F4–F5 (40–59-v), parikilpailu: 1) Hajnalka Köver/Klara Lorinczne-Halasz Unkari, 2) Linda Waters Irlanti/Sonja Rihter-Sarkanj Slovenia, 3) Tarja Savolainen/Eija Vanhalakka Suomi