Suurlähettiläs Riitta Swan Sisujengin suojelijaksi Abu Dhabin Special Olympics -maailmankisoihin

Riitta Swan

Special Olympics -kesämaailmankisat ovat maailman suurin kehitysvammaisten urheilutapahtuma. Ne järjestetään neljän vuoden välein ja vuonna 2019 kisajärjestäjänä toimii Yhdistyneiden Arabiemiraattien Abu Dhabi. Kisat käydään 14.–21. maaliskuuta ja Suomesta kisoihin lähtee 71 urheilijan joukkue, Sisujengi. Yhdistyneiden Arabiemiraattien Suomen suurlähettiläs Riitta Swan on lupautunut toimimaan Sisujengin suojelijana.

– Olen iloinen ja ylpeä siitä, että kun kehitysvammaisten urheilun maailmanlaajuinen suurtapahtuma Special Olympics -maailmankisat järjestetään keväällä 2019 ensimmäistä kertaa Arabiemiraateissa, Suomesta osallistuu kisoihin suuri joukkue. Minulle on suuri kunnia toimia Suomen joukkueen suojelijana. Toivotan kaikille joukkueen jäsenille menestystä Abu Dhabin kisoissa, suurlähettiläs Swan sanoi.

Special Olympics -kesämaailmankisat järjestetään neljän vuoden välein. Edelliset kisat järjestettiin vuonna 2015 Los Angelesissa. Kesämaailmankisoissa on mukana 24 lajia ja suomalaisurheilijoita nähdään 14 lajissa. Kisalajit järjestetään Abu Dhabissa lukuun ottamatta yleisurheilua ja uintia, jotka käydään Dubaissa.

Vuonna 1968 Yhdysvalloissa perustettu kansainvälinen Special Olympics -järjestö liikuttaa yli viittä miljoonaa kehitysvammaista henkilöä ympäri maailman, yli 170 maassa. Special Olympics on paitsi urheilua myös kehitysvammaisten henkilöiden aseman parantamista, ja sitä edesauttaa kisojen vieminen eri maailman kolkkiin. Maaliskuussa 2019 Special Olympics -maailmankisat saapuvat ensimmäistä kertaa arabimaailmaan.

Lue lisää Special Olympics -kisoista: