Sisujengi valloittaa sekä Abu Dhabin että Dubain

Yas Links Golf Abu Dhabissa

Kehitysvammaisten urheilun suurin tapahtuma, Special Olympics -kesämaailmankisat järjestetään 14.–21. maaliskuuta 2019 Arabiemiraattien Abu Dhabissa. Suomesta kisoihin lähtee 71 urheilijan ja kaikkiaan 102 henkilön joukkue, Sisujengi. Suomalaisurheilijoita on mukana 14 lajissa.

Suomen joukkue matkustaa Arabiemiraatteihin 8. maaliskuuta. Ennen kisojen alkua on edessä muutaman päivän isäntäkaupunkivierailu. Suomen joukkueen isäntäkaupungiksi on valikoitunut Arabiemiraattien toinen iso keskus Dubai. Tämä on Suomen joukkueen kannalta käytännöllistä, koska joukkue lentää nimenomaan Dubaihin.

Kolme henkilöä Suomen joukkueen 102 henkilön delegaatiosta matkustaa Arabiemiraatteihin jo 5. maaliskuuta – joukkueenjohtaja Timo Pelkonen, triathlonisti Jaakko Mikkonen ja hänen valmentajansa Erwin Borremans.

Uinnin suorituspaikka Hamdam Sports Complex Dubaissa

Maiden joukkueenjohtajat halutaan paikalle etuajassa, jotta he ehtivät saada ennakkoon kaiken tarvittavan tiedon. Triathlonistit tulevat paikalle ennakkoon puolestaan sen vuoksi, että maailmankisojen triathlonkilpailu käydään jo 8.3. Formula 1 -ratana tunnetun Yas Marina Circuitin alueella osana kansainvälisen triathlonjärjestön ITU:n World Triathlon -sarjan kisaa.

Mikkosen toinen laji Special Olympics -kesämaailmankisoissa on avovesiuinti, jonka kilpailu on ohjelmassa 16.3., joten hyvinkääläiselle tulee reilun viikon tauko kisojensa välissä.

Tenniksen suorituspaikkoja Zayed Sports Cityssä Abu Dhabissa

Special Olympics -kisojen avajaiset järjestetään torstaina 14.3. Abu Dhabin Zayed Sports City Stadiumilla. Lajien tasoluokittelut ovat alkaneet jo pari päivää ennen avajaisia, ja isäntäkaupungista on siirrytty majoituksiin maanantaina 11.3.

Suomen joukkue jakaantuu kisojen aikana näillä näkymin neljään eri majoituspaikkaan. Majoitukset ovat mahdollisimman lähellä kunkin lajin kisapaikkoja.

Suomalaislajit kartalla

Suomalaislajeista koripallo, rytminen voimistelu ja judo kuuluvat ZONE1:een, jossa kisapaikkana on massiivinen ADNEC-messuhallikompleksi. Jalkapallo, tennis ja keilailu ovat ZONE2:ssa (Zayed Sport City), mutta näillä näkymin majoituspaikka vaikuttaisi olevan sama kuin ZONE1:n lajeilla.

Ratsastus ja golf ovat ZONE3:ssa, eli ne majoittuvat samassa paikassa, vaikka kisapaikat (Yas Links Golf ja Al Forsan Resort) eivät aivan lähietäisyydellä toisistaan olekaan. ZONE4:ään kuuluvat rantalajit, eli purjehdus, melonta ja beach volley.

ZONE5 on Dubaissa ja siellä ovat lajeista yleisurheilu ja uinti. Dubaissa käydään myös Jaakko Mikkosen avovesiuintikilpailu.

Yleisurheilun suorituspaikka Dubai Police Stadium

INFO 

Special Olympics -kesämaailmankisat käydään Arabiemiraattien Abu Dhabissa 14.–21.3.2019. Kisoja edeltää isäntäkaupunkivierailu 8.–11.3. Isäntämaa Arabiemiraatit on koonnut kisoihin massiivisen 320 urheilijan joukkueen. Kisoissa on peräti 34 uutta maata (tai Special Olympics -retoriikan mukaan ohjelmaa), joista peräti 21 on Afrikasta.

Lisätiedotwww.abudhabi2019.org ja www.specialolympics.fi

Kuvat: Timo Pelkonen

Sivun alalaidasta on ladattavissa kartta suomalaislajien suorituspaikoista sekä Suomen joukkueen alustava kilpailuaikataulu.