Näyttelijä Huittisista ja rokkimies Vetelistä kisasivat Junior Games -syyskisoissa

Samuel Jalo ja Elmeri Siirilä poseeraavat Special Olympics -lajipäällikkö Jukka Lahden ja Special Olympics -uimari Perttu Ylä-Sahran kanssa.

Jyväskylän Hipposhallissa marraskuun viimeisenä keskiviikkona järjestetyissä Junior Games -syyskisoissa viiletti reilut 250 lasta ja nuorta, osa jo monen osallistumiskerran Junior Games -konkareita, osa ensikertalaisia.

Ensikertalaisten joukkoon kuuluivat 13-vuotias veteliläinen Elmeri Siirilä ja 15-vuotias huittislainen Samuel Jalo.

Elmeri on harrastanut mm. uintia ja hiihtoa. Kilpaillutkin hän on kaikille lapsille suunnatuissa kisoissa, mutta Jyväskylässä oli ensimmäinen kerta vammaisurheilukisoissa. Elmeri piti kuulantyöntöä mukavimpana lajina Junior Games -kisojen valikoimasta, vaikka yleisurheilu ei ainakaan tässä hetkessä niin suuresti sytyttänytkään. Nuoren miehen arjessa kun on niin paljon muitakin kiinnostuksen kohteita:

– Soitan sähkökitaraa ja rumpuja ja laulan, Elmeri kertoi.

– Suosikkimusiikkiani on Queen. Parhaat biisit ovat Bohemian Rhapsody ja Show must go on, hän jatkoi.

Myös kesällä Tuusulasta Huittisiin muuttanut Samuel Jalo on kulttuurimiehiä. Hän nimittäin aloitti uudessa kotikaupungissaan teatterikerhossa.

– Se on ihan tavallinen teatterikerho, siellä ei ole muita kehitysvammaisia. Ensi keväänä meillä on esitys, Samuel sanoo.

Samuel on myös erittäin urheilullinen nuorukainen. Yleisurheilussa hän edustaa Lauttakylän Lujaa. Samuelin suosikkilajit ovat pikajuoksu ja pituushyppy.

– Lisäksi harrastan eläintenhoitoa. Käyn Huittisissa Rekikosken tallilla hoitamassa kotieläimiä, Samuel toteaa.

Vammaisille ja erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille suunnatuissa Junior Games -syyskisoissa lajeina olivat yleisurheilun kolmiottelu, sukkulaviesti ja sokkopingis. Syyskisat järjestetään joka vuosi marraskuun viimeisenä keskiviikkona Jyväskylän Hipposhallilla.

Junior Games -kevätkisat Kuortaneella

Junior Games -kevätkisat järjestetään 10.–11.4.2019 Kuortaneen Urheiluopistolla. Lajeina kaksipäiväisissä kevätkisoissa ovat maalipallo, uinti, boccia, keilailu, salibandy ja puhallustikka. Kisoihin voi osallistua joko molempina päivinä tai valita vain toisen päivän. Keskiviikkona 10.4. pelataan maalipallo- ja salibandyturnaukset sekä boccian vaikeavammaisten luokka. Torstaina 11.4. käydään aamupäivällä uintikilpailut ja pelataan boccian lievempivammaisten luokka. Keilailussa ja puhallustikassa kisasuorituksen voi tehdä kumpana päivänä tahansa.

Lisätiedot kevätkisoista: VAU, Nina Peltonen, puh. 050 400 1532, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.