VAU:n joulukalenteri, luukku 1 – Riikka Juntunen

Riikka Juntunen

Jouluinen tervehdys toiminnanjohtajalta! Omaan työhöni VAU:ssa kuuluvat hallintoon, vaikuttamiseen ja verkostoihin liittyvät työt – siis olen tapaamisissa, kokouksissa, työmatkalla tai toimistolla nenä kiinni ruudussa.

Vapaa-aikani kuluu koripallon, perheen ja arkiliikunnan parissa. Olen ulkoilmaihminen, latailen akkuja metsässä ja poluilla. Tässä vaiheessa vuotta odottelen tulevan kevään hankia ja hiihtolenkkejä.

Keväällä 2018 toteutin pitkäaikaisen haaveeni päästä hiihtämään pohjoisen tuntureille ilman latuja, nauttimaan Lapin erämaasta. Yhdessä ystäväni Erjan kanssa taitoimme matkaa poromiesten moottorikelkan jälkiä pitkin, pilkimme järvillä, tulistelimme, nukuimme eräkämpällä ja nautimme jokaisesta hetkestä.

Vaikka keväiset hiihdot Ailigastunturilla ja Paistunturin erämaa-alueella jättivät pysyvän muistijäljen, mielestäni parasta on kuitenkin kiireetön lenkki metsässä, pieni patikka pitkospuilla, hetki tulilla istuen, luontoa kuunnellen. Lupaan itselleni, että kokousten ja hektisen työn vastapainoksi näitä luontohetkiä kuuluu jatkossakin jokaiseen viikkoon!

VAU:n joulukalenterissa joka päivä jouluaattoon saakka VAU:n työntekijä tai aktiivinen vapaaehtoistoimija esittelee itsensä.