Näin otamme mukaan erilaisia liikkujia – Valtti-ohjelman käsikirja urheiluseuroille julkaistu!

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n koordinoimassa Valtti-ohjelmassa autetaan vammaisia ja erityistä tukea tarvitsevia lapsia ja nuoria liikuntaharrastuksen pariin Valttien, eli henkilökohtaisten ohjaajien avustuksella.

Vuodesta 2016 toiminnassa olleen Valtti-ohjelman aikana on saatu huomata, että kaikkien urheiluseurojen ovet eivät vielä ole auki erilaisille liikkujille. Usein taustalla on seurojen epävarmuus omasta osaamisesta erityisryhmiin liittyvissä kysymyksissä.

Tämän epävarmuuden tunteen helpottamiseksi VAU on koonnut urheiluseuroille ja muille urheilua ja liikuntaa järjestäville tahoille suunnatun käsikirjan, josta saa vinkkejä erityisryhmätoiminnan käynnistämiseen tai yksittäisten erityisliikkujien mukaan ottamiseen. Käsikirjassa on myös hyviä esimerkkejä seuroista, joissa homma on jo saatu rullaamaan.

Valtti-käsikirja on ladattavissa pdf-versiona sivun alalaidasta ja niitä voi tilata painettuna versiona maksutta VAU:sta lähettämällä sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Valtti-käsikirjoja on myös jaossa VAU:n ja yhteistyökumppaneiden tapahtumissa.

Ladattavat tiedostot