VAU:n joulukalenteri, luukku 8 – Sari Männikkö

Sari Männikkö

Olen Sari Männikkö ja toimin osa-aikaisena toimistoassistenttina. Aloitin työt VAU:lla elokuussa 2018. Pääosin työni koostuu jäsenrekisterin hallinnasta, sähköpostiliikenteen ohjauksesta sekä muista toimistotehtävistä. Pyrin kuitenkin mahdollisuuksien mukaan osallistumaan VAU:n erilaisiin tapahtumiinkin.

Lähinnä sydäntä VAU:n toiminnoista ovat elinsiirtoliikunta sekä kehitysvammaisten liikunta. Kiinnostus pohjautuu suoraan omiin elämänkokemuksiini. Esikoiseni on vaikeasti kehitysvammainen, autistinen nuori. Lisäksi olen työskennellyt paljon erityislasten ja -nuorten parissa.

Olen myös sydänperheen äiti. Kaikilla kolmella lapsellani ja minulla on etenevä perinnöllinen sydänlihassairaus. Itse olen saanut sydänsiirron seitsemän vuotta sitten. Olen osallistunut kaksiin elinsiirron saaneiden kansainvälisiin kisoihin, MM-kisoihin Durbanissa Etelä-Afrikassa 2013 sekä EM-kisoihin Vantaalla 2016. Tällä hetkellä harrastan liikuntaa lähinnä kuntosalin ja vesijumpan muodossa.

Sydänsiirtoni kautta olen päätynyt vapaaehtoistyöhön elinsiirron saaneiden pariin. Olen toiminut sydän- ja keuhkosiirrokkaat Syke ry:n hallituksessa useita vuosia ja viimeiset kaksi vuotta olin myös puheenjohtajana.

VAU:n joulukalenterissa joka päivä jouluaattoon saakka VAU:n työntekijä tai aktiivinen vapaaehtoistoimija esittelee itsensä. Joulukalenterin aiemmat luukut löytyvät TÄÄLTÄ.