VAU:n joulukalenteri, luukku 11 – Jukka Lahti

Jukka Lahti

Olen Jukka Lahti, VAU:n pajan Special Olympics -päätonttu. Vastaan suureen pajaan tulleisiin lähinnä Special Olympics -toimintaan liittyviin posteihin ja toiveisiin. Välillä käväisen pajasta hääräilemässä ja tutkailemassa liikkujien ja urheilijoiden kiltteyttä ja ahkeruutta urheiluopistoilla ja muilla toreilla ja turuilla. Vähän touhuilen muidenkin VAU:n tonttujen linjastoilla kuten koulutuksessa, tutkimuksessa ja kilpailutapahtumissa. Suureen VAU:n pajaan tulen usein tuolta tunturien, jokien ja järvien takaa pitkältä taipaleelta Keski-Suomesta.

Tulin juuri pieneltä metsälenkiltä koiran kanssa. Oli satanut pari senttiä lunta ja se valaisi muuten niin pimeää metsää yllättävän paljon. Haastankin kaikki joulukuun aikana yksinkertaisesti menemään metsään, sanan varsinaisessa merkityksessä. Siellä mieli rauhoittuu, korvat lepäävät, huomaa kuinka silmä tottuu pimeään. Metsässä saattaa törmätä jopa metsän pikkuväkeen, pupuun, oravaan tai vaikkapa helmipöllöön. Puun takan voi vilahtaa jopa tarkkailureissulta palaava tonttu.

VAU:n joulukalenterissa joka päivä jouluaattoon saakka VAU:n työntekijä tai aktiivinen vapaaehtoistoimija esittelee itsensä. Joulukalenterin aiemmat luukut löytyvät TÄÄLTÄ.